Απόψεις » Blogger » Όσο η ευρωπαϊκότητα μετριέται… Γράφει ο Blogger

Όσο η ευρωπαϊκότητα μετριέται… Γράφει ο Blogger

Σε τράπεζες και ανάπτυξη δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκός λαός
Όσο η ευρωπαϊκότητα μετριέται… Γράφει ο Blogger

Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ότι υπάρχει πολιτικό ευρωπαϊκό υποκείμενο ότι υπάρχει δηλαδή κοινός ευρωπαϊκός λαός.
Αντί αυτού κάποιοι ευρωπαίοι αισθάνονται ανώτεροι και δηλώνουν UBER ALLES, κάποιοι άλλοι είναι “επιλεκτικοί” (Δανία, Αγγλία) και κάποιοι άλλοι είναι ξενοφοβικοί όπως οι Ολλανδοί. Κάποιοι προσπαθούν να συνδιοικήσουν όπως η Γαλλία, κάποιοι άλλοι αξιώνουν περισσότερα από την ΕΕ, ενώ κάποιοι αντιγράφουν και παρακαλούν να λογίζονται ως ισότιμοι.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ είχε πάντα μια παράκληση στο εσωτερικό της. Μια παράκληση για να μας λογαριάζουν ισότιμους και μια ικεσία να συμμετέχουμε στα μεγάλα έθνη της Ευρώπης.

Για να το πετύχουμε αυτό υιοθετήσαμε όλα τα δικά τους, Προϊόντα, την διατροφή, συνήθειες, τρόπο ζωής, νοοτροπίες ,συμπεριφορές, γλώσσα, μοντέλα, τεχνολογία καθώς ότι έρχονταν απ’έξω ήταν κατά τεκμήριο ανώτερο και αντικαθιστούσε άμεσα το ντόπιο υποδεέστερο. Ακόμη και μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια έγιναν δεκτά από ορισμένους στην Ελλάδα «ως ευλογία για τον τόπο».

Όμως τα ελληνικά προϊόντα, η διατροφή, οι συνήθειες, ο τρόπος ζωής, οι νοοτροπίες , οι συμπεριφορές μας, η μίξη του σύγχρονου με την παράδοση, η γλώσσα μας, η τέχνη μας αποτελούν αυτό το άθροισμα που λέμε Ελλάδα και που έγινε κάποτε δεκτό στην ΕΕ και δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει και να αγαπιέται από τους ξένους που επισκέπτονται την χώρα μας.

Οι έξω αγαπούν όλα αυτά τα οποία θελήσαμε άπλα να κρύψουμε θεωρώντας παλαιομοδίτικα όταν σταματήσαμε να θέλουμε να λέμε πως είμαστε Έλληνες και θελήσαμε να δηλώσουμε ευρωπαίοι, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα λογιζόμαστε κάποτε ως ισότιμοι εταίροι.
Η Ισοτιμία είναι σήμερα το βασικό κίνητρό του ελληνικού ευρωπαϊσμού, την οποία θεωρεί ότι θα πετύχει με την αποβολή της ταυτότητάς μας και την δημόσια αποπομπή της.

Ο Έλληνας ευρωπαϊστής θεωρεί ότι υπάρχει το ευρωπαϊκό ομότροπο. Σε μεγάλο βαθμό εξιδανικεύει και θεωρεί όλους τους άλλους λαούς ως ενιαίο ευρωπαϊκό σύνολο και πολιτισμό. Σε αυτό το σχήμα τοποθετεί απέναντί τους τον ελληνικό και αναγνωρίζει ως αιτία του κακού για την ελληνική κακοδαιμονία, την ελληνική ταυτότητα την οποία ονοματίζει «Ιδιαιτερότητα» ώστε να αποκτήσει αρνητική χροιά.
Έτσι με αυτόν τον τρόπο απεμπολεί το μοναδικό πλεονέκτημα με το οποίο η Ελλάδα έγινε δεκτή κάποτε στα ευρωπαϊκά Έθνη και το οποίο είναι ο πολιτισμός της, δηλαδή η ελληνική ιδιαιτερότητα.

Χωρίς αυτό το θεμελιώδες πολιτισμικό σήμα κατατεθέν χαρακτηριστικό της Ελλάδας διεθνώς, η χώρα και οι ευρωπαϊστές απομένουν να αναμετριούνται με τους εταίρους στα πεδία που θέτουν αυτοί ως οριοθέσια για να μετέχει στην Ενωμένη Ευρώπη. Πεδία στο χρήμα, σε τράπεζες, σε καπιταλισμό και ανάπτυξη.

Κι όσο η ευρωπαϊκότητα μετριέται σε τράπεζες και ανάπτυξη δεν θα υπάρχει πολιτικό ευρωπαϊκό υποκείμενο και δεν θα υπάρχει ευρωπαϊκός λαός. Κάποιοι παρτάκηδες και κάποια ευρωλιγούρια υπάρχουν και έχουν ρόλο χρήσιμο ευρωηλιθίου.
Μέσω αυτού βγάζουν οι ραντιέρηδες, οι χρηματιστές και οι τοκογλύφοι τρελό χρήμα.