Πολιτισμός » Ολοκληρώνεται η έκθεση έργων που εμπνεύστηκαν από «Τα ψηλά βουνά»

Ολοκληρώνεται η έκθεση έργων που εμπνεύστηκαν από «Τα ψηλά βουνά»

Ολοκληρώνεται η έκθεση έργων που εμπνεύστηκαν από «Τα ψηλά βουνά»

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαρτίου η έκθεση ζωγραφικής και κεραμικής των παιδικών τμημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα που πραγματοποιείται στο Μύλο Παππά, σε συνεργασία με το Θεσσαλικό Θέατρο και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Επισημαίνεται σχετικά πως «η έκθεση, εμπνευσμένη από το βιβλίο Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού εκτός από τις μεμονωμένες επισκέψεις συμπολιτών μας, προσήλθαν σε αυτή και εκατοντάδες μαθητές που οργανωμένα με τα σχολεία τους παρακολούθησαν και την ομώνυμη παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου. Εξάλλου, η έκθεση βασίστηκε σε μια ιδέα του Κώστα Τσιάνου που ήταν ο συγκερασμός τριών τεχνών: της λογοτεχνία, του θέατρου και των εικαστικών.

Ωστόσο, η έκθεση αυτή θα συνεχίσει την εικαστική διαδρομή της για να βρεθεί στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Αριστεύς», επιχειρώντας να μεταφέρει στους εκπαιδευόμενους του Κέντρου εικόνες «βγαλμένες» από ένα βιβλίο που αποτελεί, για τον καθένα μας ξεχωριστά, μιαν «άσκηση ζωής»».

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα και Τρίτη 10:00 – 22:00