Οικονομία » Κραυγή αγωνίας για επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Θεσσαλίας
ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΘΕΒ

Κραυγή αγωνίας για επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Θεσσαλίας

Κραυγή αγωνίας για επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Θεσσαλίας

ΦΩΤ. LARISSANET

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι ομιλητές στην ετήσια συνέλευση του ΣΘΕΒ την κατάσταση στον κλάδο της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων και έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου για επικείμενα λουκέτα.

Δοντάς Απόστολος Στην αποψινή ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Θεσσαλίας ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Απόστολος Δοντάς παρουσίασε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τον κλάδο της βιομηχανίας στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται πολύ χαμηλά σε σχέση με το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Δοντάς σημείωσε πως στην Ελλάδα η βιομηχανία είναι ο πυλώνας που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, ενώ ο κλάδος συνεισφέρει στο 9% του ΑΕΠ, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που φτάνει το 16%. Ο κ. Δοντάς έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της απερχόμενης διοίκησης, ενώ ο ίδιος συμπλήρωσε 16 συνολικά έτη προσφοράς από θέσεις στο Δ.Σ.

Νταβέλης Αχιλλέας 2016Ακολούθως μίλησε ο νέος πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης. Αξίζει να σημειώσουμε πως η σκυτάλη της διοίκησης περνάει από τον κλάδο της βιομηχανίας στον κλάδο των επιχειρήσεων με την εκλογή του κ. Νταβέλη, ο οποίος βρίσκεται σε ανάπτυξη σε σχέση με τη βιομηχανία, όπως τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Απ. Δοντάς. Ο κ. Νταβέλης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Κώστας ΑγοραστόςΣτη συνέχεια μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που έγιναν στην περιοχή και μίλησε για αποτυχημένες συνταγές τα τελευταία χρόνια. «7 χρόνια ναυάγια» στην Ελλάδα είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως αν δεν αλλάξει ρότα η κυβέρνηση θα ρθουν κι άλλα μνημόνια. Ο κ. Αγοραστός μίλησε και για τις συνεργασίες με τους ΟΤΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, την απορρόφηση των πόρων σε όλους τους τομείς και ζήτησε από την κυβέρνηση αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες και στους δήμους για να τρέξουν τα έργα με γοργότερους ρυθμούς, όπως έγινε με την Κάρλα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑσημακοπούλουΤέλος, μίλησε η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποίο τόνισε πως η ΝΔ στην εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα στηρίξει τις κυβερνητικές προτάσεις που βελτιώνουν και επιταχύνουν τις συνθήκες ανάπτυξης σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για την μη παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στη συνέλευση του ΣΘΕΒ.

Να σημειώσουμε ότι από την κυβέρνηση είχε κληθεί να μιλήσει η υφυπουργός Βιομηχανίας κα Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δεν ήρθε στη συνέλευση λόγω ασθενείας.

ΣΘΕΒ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΡΤ 2016 (3)Τις εργασίες της ανοιχτής συνέλευσης παρακολούθησαν βουλευτές, δήμαρχοι, βιομήχανοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλίας.

ΣΘΕΒ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΡΤ 2016 (1)© LARISSANET.GR. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο larissanet.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.