Οικονομία » Κόκκαλης: Εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ στους εργαζομένους των ΣΜ Λάρισα

Κόκκαλης: Εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ στους εργαζομένους των ΣΜ Λάρισα

Κόκκαλης: Εφάπαξ ενίσχυση 1.000 ευρώ στους εργαζομένους των ΣΜ Λάρισα

«Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης  ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο της εταιρίας «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ», ζητάει με ερώτησή του προς τον υπουργός Εργασίας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης. «Με δεδομένη την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εν λόγω εργαζόμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν άνεργοι για μακρό χρονικό διάστημα αφού η ανεύρεση νέας εργασίας καθίσταται δυσχερής λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη τους από τη Πολιτεία και η άμεση οικονομική ενίσχυσή τους με την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος  ύψους 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο», αναφέρει ο κ. Κόκκαλης χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η εταιρία «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ», η οποία ιδρύθηκε το 1986, με 41 καταστήματα στον νομό Λάρισας και 577 εργαζόμενους κηρύχθηκε με δικαστική απόφαση σε πτώχευση στις 02/4/2015. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί πέραν του ενός έτους και αποζημιώσεις, ενώ οι οριστικές απολύσεις τους δόθηκαν την 29-4-2015 από το σύνδικο πτώχευσης.

Με δεδομένη την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εν λόγω εργαζόμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν άνεργοι για μακρό χρονικό διάστημα αφού η ανεύρεση νέας εργασίας καθίσταται δυσχερής λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη η υποστήριξη τους από τη Πολιτεία και η άμεση οικονομική ενίσχυσή τους με την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος  ύψους 1000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Μάλιστα στο παρελθόν υπήρξε δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος και την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος.

Άλλωστε η ενίσχυση αυτή έχει ήδη δοθεί στους εργαζομένους των εταιριών «Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ΑΕ» (δ.τ. Ξενοδοχείον ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ) και «Αφοί Κωνσταντακάτου» με τις ΚΥΑ31684/447/2015 και 31682/446/2015.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Σκοπεύετε να χορηγήσετε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο της εταιρίας «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ ΑΒΕΕ»;