Πολιτισμός » Κλικς στην προσφυγική κρίση…
ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΜΑΚΟΥ

Κλικς στην προσφυγική κρίση…

Κλικς στην προσφυγική κρίση…

 Προσπάθησα μέσα από τις φωτογραφίες μου να καταδείξω τις συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτήν την υποχρεωτική μετανάστευση διότι δεν είναι επιλογή τους αλλά εξαναγκασμός»

Αφιέρωμα στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools. Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει τη στήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – EUROPE DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Erasmus+, του ΤΕΙ Θεσσαλίας του και του Γαλλικού Ινστιτούτου της Λάρισας.

Τσομάκος πρόσφυγες (1)Στο πλαίσιο του αφιερώματος ο Λαρισαίος γιατρός και ερασιτέχνης φωτογράφος Κώστας Τσομάκος εκθέτει από την περασμένη Δευτέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας μια σειρά από φωτογραφίες για την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Κλικς στην κρίση της εποχής…

Τσομάκος πρόσφυγες (2)Οι συνθήκες της μετανάστευσης…

«Η μεταναστευτική κρίση που είναι και το θέμα της έκθεσης μου είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλον τον κόσμο! Μην θεωρούμε ότι αυτός ο λαός (συριακός) άξιζε αυτά που έπαθε!

Απλώς είναι ένα ακόμη θύμα του διεθνούς ιμπεριαλισμού! Σαν απόγονος προσφύγων αλλά και μεταναστών συμπάσχω με την πόνο και την αγωνία τους! Προσπάθησα μέσα από τις φωτογραφίες μου να καταδείξω τις συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτήν η υποχρεωτική μετανάστευση διότι δεν είναι επιλογή τους αλλά εξαναγκασμός» θα πει στη larissanet ο Κώστας Τσομάκος.

Τσομάκος πρόσφυγες (8)Τσομάκος πρόσφυγες (7) Τσομάκος πρόσφυγες (6)40 χρόνια ερασιτέχνης φωτογράφος

Ο Κώστας Τσομάκος γεννήθηκε το 1962 στην Λάρισα. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην γενική χειρουργική. Με την φωτογραφία ασχολείται από το 1976 ερασιτεχνικά και έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ειδικεύεται στη φωτογραφία δρόμου. Απαθανατίζει, σκηνές στο δρόμο σε αστικές περιοχές αλλά και στην επαρχία. Κυρίως όμως φωτογραφίζει σε βαλκανικές χώρες…

Τσομάκος πρόσφυγες (9) Τσομάκος πρόσφυγες (5) Τσομάκος πρόσφυγες (4)ENTYΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: