Λάρισα » «Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά»

«Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά»

«Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά»

φωτ. αρχείου

Το ΕΚΝΛ, η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Ε.Ε, ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι ΣΣΕ, η πλήρης και σταθερή εργασία, το 8ωρο, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και την ανατγωνιστικότητά τους.

Η πολιτική που στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις ΣΣΕ, τσακίζει την Κοινωνική Ασφάλιση, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων, ξεκληρίζει τους μικροαγρότες και μικροεπαγγελματίες, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, είναι σχεδιασμένη για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή η ίδια πολιτική, χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Είμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, τις αγρότισσες και τις αυτοαπασχολούμενες, όλες και όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των ΣΣΕ, των μισθών, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, ταυτόχρονα και ενάντια στη βαρβαρότητα της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Η προσφυγιά, οι 2.300 πνιγμοί στη Μεσόγειο σε ένα μόνο καλοκαίρι είναι ένα πρωτοφανές ιμπεριαλιστικό έγκλημα με σφραγίδα ΕΕ και ΝΑΤΟ και όλων των δυνάμεων που τους στηρίζουν. Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.

Ο ένοχος έχει όνομα και είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που στο όνομα των ανταγωνισμών μοιράζει τα εδάφη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών  σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη.

Καλούμε όλη την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τώρα: – Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

- Απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.  Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

Άμεσα:

- Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) στις χώρες τελικού προορισμού τους.

- Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, όχι με τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ που πολλές φορές παίζουν βρώμικο ρόλο. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή, όπως είναι το σωστό κι ανθρώπινο. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

- Καμία αποδοχή των απαράδεκτων hot-spots που είναι κέντρα διαλογής, δηλαδή σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που κρίνουν ποιος είναι ικανός για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και ποιος θα ξαναγυρίσει στη φωτιά και το θάνατο».