Λάρισα » 800 πρόσφυγες την Κυριακή στη Θεσσαλία
ΠΡΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

800 πρόσφυγες την Κυριακή στη Θεσσαλία

800 πρόσφυγες την Κυριακή στη Θεσσαλία

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Με μία έκτακτη εξέλιξη σημαδεύτηκε η σύσκεψη που πραγματοποιούνταν έως λίγο πριν τις 12 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε ως θέμα την αντιμετώπιση του προσφυγικού…

Μετά από ενημέρωση που είχε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του Κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Δημήτρη Βίτσα, αύριο στην περιοχή Θεσσαλίας αναμένεται να αφιχθούν 800 πρόσφυγες – μετανάστες.

Στόχος όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, είναι να υπάρξει διανομή των 800 ατόμων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας (νομοί Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας).

Ήδη για την άμεση φιλοξενία τους υποδείχθηκαν τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού (νομός Λάρισας) και τα ΣΕΑ Αλμυρού (νομός Μαγνησίας), ενώ μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα υποδειχθούν χώροι και στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανακοίνωσε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου, ώστε να υποδειχθεί χώρος για μεσοπρόθεσμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών.

Έως αυτήν την ώρα δεν έχει οριστεί ακριβής ώρα της συνεδρίασης, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν αρχηγοί δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι.
Σε υπόδειξη αντίστοιχων χώρων καλούνται άμεσα και οι άλλοι Δήμοι της περιοχής.

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση δημιουργία συντονιστικού οργάνου στη Θεσσαλία, το οποίο θα αναλάβει το έργο της διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Το όργανο θα λειτουργεί υπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Δήμων Λαρισαίων, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας, η ΠΕΔ Θεσσαλία και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Παράλληλα, τη Δευτέρα θα γίνει και νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου μετά από καταγραφή ΜΚΟ και εθελοντικών οργανώσεων θα διευρυνθεί το συντονιστικό όργανο με εκπροσώπους τους όπως και με εκπροσώπους της Εκκλησίας.

προσφυγικο συσκεψη (2)

προσφυγικο συσκεψη (3)

προσφυγικο συσκεψη (1)