Πολιτισμός » «Το μακρύ ταξίδι των ποιητών»

«Το μακρύ ταξίδι των ποιητών»

«Το μακρύ ταξίδι των ποιητών»

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9 μ.μ και κάθε Κυριακή απόγευμα στις 7.30 μ.μ, για τον μήνα Μάρτιο, το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» Λάρισας, δίνει παραστάσεις, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα «ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», σε θεατροποιημένη μορφή την παράσταση: «Το μακρύ ταξίδι των ποιητών» βασισμένη κυρίως στα έργα των: Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ, Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ, Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, Κ. ΔΗΜΟΥΛΑ.

Αξιοποιώντας τη δύναμη του στίχου με έξοχη θεατρικότητα οι ποιητές «συνομιλούν» μεταξύ τους για να μας μυήσουν στη διαδικασία γένεσης του ποιήματος. Ο στίχος μεταμορφώνεται σε θεατρικό ρόλο και οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν αυτό που οι λέξεις νοηματοδοτούν. Το συναισθηματικό στοιχείο βρίσκει έκφραση μέσα από το κοινωνικοπολιτικό, το οποίο σημαδεύει τελικά το υπαρξιακό.

Τελικά ο απλός και αληθινός λόγος των ποιητών αγγίζει τον άνθρωπο που αισθάνεται και στοχάζεται σε κάθε εποχή, σε κάθε κοινωνία γιατί σέβεται το διαφορετικό και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στο συνάνθρωπό του…

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ» αφιερώνει αυτή την αντιπολεμική και αντιρατσιστική γεμάτη ανθρωπιά παράσταση στους νησιώτες μας στο Αιγαίο που δείχνουν σ’ όλο τον κόσμο την αξία της οικουμενικότητας απέναντι στη βαρβαρότητα. Οι ποιητές ταξιδευτές «διασώστες» της ανθρώπινης ψυχής σας καλούν σε συμπόρευση προς την ευαισθησία του μέσα και έξω βίου.

Οι συντελεστές

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΛΑΜΑΣ

Κινησιολογία: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΡΗΟΓΛΟΥ

Εικαστικά: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ

Κοστούμια: ΒΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Σκηνικό: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Φωτισμοί-Ήχος: Θάνος Φλωράς

Μουσική επιλογή: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,PINK FLOYD & GORAN BREGOVIC

Ερμηνεύουν οι Ηθοποιοί: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΤΙΚΟΥΛΗΣ, ΒΑΝΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ, ΕΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΕΝΤΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΑΛΤΑΣ

Γενική είσοδος: 5 €

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ: 2410-534313

Διαβάστε επίσης: