Λάρισα » Δέσμευση για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δέσμευση για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Δέσμευση για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Κατρούγκαλου ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας θα θεωρείται ανίατη ασθένεια ώστε να μην απαιτείται διαρκή πιστοποίηση αυτής απ’ τα ΚΕΠΑ, έλαβε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

Ο κ. Κατρούγκαλος στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης δεσμεύτηκε επίσης στον Λαρισαίο βουλευτή για την αλλαγή της λειτουργίας των ΚΕΠΑ ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο της αδικαιολόγητης μείωσης ποσοστών αναπηρίας.

Ο κ. Κόκκαλης με αφορμή τις δεσμεύσεις Κατρούγκαλου δήλωσε: «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία, υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης πολύ πιο δύσκολα από τους άλλους καθώς πάσχουν από ανίατες ασθένειες που πολύ δύσκολα θεραπεύονται. Η ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών λόγω δυσλειτουργίας του κράτους είτε λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, -όπως η αναγκαία πιστοποίηση της αναπηρίας απ’ τα ΚΕΠΑ-, πρέπει να λάβει τέλος. Η δέσμευση του υπουργού κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και για τον λόγο αυτό μπορώ να πω ότι γίνεται, επιτέλους, ένα ορθό βήμα προόδου. Θα παρακολουθώ το θέμα στενά».