Λάρισα » Βοήθεια στους πρόσφυγες και συλλαλητήριο
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Βοήθεια στους πρόσφυγες και συλλαλητήριο

Βοήθεια στους πρόσφυγες και συλλαλητήριο

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκε για 5η φορά χθες Τρίτη 2/3, τους πρόσφυγες που τώρα σταθμεύουν στον σταθμό εξυπηρέτησης οχημάτων στον Ευαγγελισμό, όπου μοίρασε βοήθεια επισιτιστική, είδη ρουχισμού και υγιεινής στους πάνω από 200 πρόσφυγες που ήταν εκεί.

Επίσης συνεχίζει να συγκεντρώνει βοήθεια που μοιράζει στους πρόσφυγες, καθημερινά 8-2.30 το πρωί και 6-8 το βράδυ στα γραφεία του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 – κοντά στην γέφυρα του Αλκαζάρ).

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι:

Είδη τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, χυμούς, εμφιαλωμένα νερά, κομπόστες, διάφορες κονσέρβες, πλην χοιρινού, είδη αρτοποιίας, μπισκότα)

Φρούτα (μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια)

Πάμπερς, χαρτί υγείας, σερβιέτες, μωρομάντηλα.

Ρούχα, παπούτσια.

Τέλος ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, οργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σκοτώνει κόσμο, δημιουργεί τα καραβάνια των προσφύγων, για χάρη των κερδών μια χούφτας πολυεθνικών, την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, στην οποία καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά.

«Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Αγρότες, Νέοι-νέες και γυναίκες

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ), σας καλούν στην συγκέντρωση που διοργανώνουν, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 7 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, αλλά και την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που ήρθε με πρόσκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεννόηση με την Τουρκία και την Γερμανία, στο όνομα δήθεν φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες!

Η προσφυγιά, είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που κάνουν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές χώρες, στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, και σε άλλες χώρες, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, διαφόρων χωρών, τις αγορές και για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που υπηρετούν το εκμεταλλευτικό σύστημα, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και φτωχών.

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος, που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν, γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την «ομπρέλα» των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και με νέα επέμβαση στη Λιβύη, με την όξυνση των ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή, στους οποίους έχουν χωμένη και την Ελλάδα, διαχρονικά οι αστικές κυβερνήσεις.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικρούς αγρότες, νέους και γυναίκες, ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο, στη Β. Αφρική, στα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές.

Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμιά διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλης μας, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»