Πολιτισμός » To Λύκειο Ελληνίδων στο Σύνταγμα
ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

To Λύκειο Ελληνίδων στο Σύνταγμα

To Λύκειο Ελληνίδων στο Σύνταγμα

Ένα αυθεντικό πρόγραμμα με χορούς, τραγούδια, εθιμικά και τελετουργικά δρώμενα της Θεσσαλίας, που σχετίζονται με την Αποκριά, θα παρουσιάσουν μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων της πόλης σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στην πλατεία Συντάγματος. Η πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων προήλθε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι εκδηλώσεις στην Αθήνα αφορούν τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο κάθε περιοχή γιορτάζει τις μέρες της Αποκριάς. Έτσι κατά το τετραήμερο 3-6 Μαρτίου οι Περιφέρειες από όλη την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους στην Αθήνα και θα προβάλλουν η καθεμιά τις ιδιαίτερες συνήθειες, τα ήθη και έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς κάθε τόπου.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  (2)Πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 6 Μαρτίου. Το Λύκειο των Ελληνίδων θα κάνει το άνοιγμα των εκδηλώσεων και θα ακολουθήσουν όλες οι υπόλοιπες. Συμμετέχουν οι μουσικοί Κώστας Δεδούσης (κλαρίνο), Θάνος Ρούμπος (βιολί), Τάσος Σβάρνας (λαούτο και τραγούδι) και Βασίλης Σαραντινός (κρουστά και τραγούδι).

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  (1)Βασική ενοποιητική δύναμη ανάμεσα σε όλες αυτές τις περιφέρειες είναι η γλώσσα, η μουσική και ο χορός. Αυτά κρατούν ζωντανή την παράδοση. Το Λύκειο των Ελληνίδων και για αυτή την παράσταση αξιοποιεί το πλούσιο αρχειακό του υλικό, προϊόν πολύχρονων καταγραφών σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, την εμπειρία και την έμπνευση, που απλόχερα προσφέρει η ποικιλομορφία και ο πλουραλισμός της θεσσαλικής γης καθώς και τον πηγαίο αυθορμητισμό και την ανιδιοτελή αγάπη και ενασχόληση όλων των μελών- Δ.Σ., δασκάλου, χορευτών, μουσικών-που θα συμμετάσχουν στην αποστολή.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  (1) ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ  (3)

Διαβάστε επίσης: