Πολιτισμός » Προβολή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προβολή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Προβολή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Την κοινωνική ταινία «Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678» (Cairo 678) του Μοχάμεντ Ντιάμπ επέλεξε να προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, την Τρίτη 8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο.

Το θέμα της ταινίας είναι το πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών στην Αίγυπτο μέσα από την οδυνηρή ιστορία τριών γυναικών και την αναζήτησή τους για δικαιοσύνη.

Θέλοντας να μιλήσει για τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες στην Αίγυπτο, ο Μοχάμεντ Ντιάμπ ακολουθεί τις ιστορίες τριών από αυτές που έχουν πέσει θύματα όχι μόνο των ανδρών, αλλά και της υποκρισίας μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η ταινία εξιστορεί μια σκληρή πλευρά της Αιγύπτου που δεν είναι ευδιάκριτη στους περαστικούς επισκέπτες.

Πρόκειται για την πραγματικότητα τριών γυναικών από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις στο Κάιρο, που ενώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την σεξουαλική παρενόχληση που βιώνουν καθημερινά.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Ενώ η Φάιζα (Bushra), μια συντηρητική μητέρα δύο παιδιών, προσπαθεί να βρει το δίκιο της, στην άλλη πλευρά της πόλης η Σέμπα (Nelli Karim), πλούσια σχεδιάστρια κοσμημάτων, η ίδια θύμα άγριας επίθεσης ομάδας νέων ανδρών, δίνει διαλέξεις σε γυναίκες για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσπαθώντας να τις πείσει να μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Παράλληλα, η Νέλι (Nahed El Sebai), ερασιτέχνης κωμικός, είναι η πρώτη γυναίκα στην Αίγυπτο, που θα κινηθεί δικαστικά για τη βίαιη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Μία από τις γυναίκες θα αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της, και όταν οι άντρες επιχειρούν να την παρενοχλήσουν μέσα στο λεωφορείο, αυτή τους τραυματίζει με μαχαίρι στα σεξουαλικά τους όργανα.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ-2

Αυτή της η ενέργεια την ενώνει με τις άλλες δύο πρωταγωνίστριες, οι οποίες την εξιδανικεύουν, ενώ ο Έσσαμ (Maged El Kedwany), o ανακριτής της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση φτάνει στα ίχνη τους.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στα φεστιβάλ του Σικάγο και του Ντουμπάι.

Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στις δύο προβολές, γύρω στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη Γυναίκα, με τη Φρόσω Αστ. Κτιστάκη στο πιάνο και την Έλενα Γκατζά στο τραγούδι.

Κοινωνική 2010 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 100′

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Διαβάστε επίσης: