Πολιτισμός » Προβολές ταινιών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΛΙΣΤΑ)

Προβολές ταινιών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΛΙΣΤΑ)

Προβολές ταινιών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (ΛΙΣΤΑ)

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Λάρισας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς ημέρας Γαλλοφωνίας 2016 προτείνουν μια επιλογή από υποτιτλισμένες ταινίες. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά στις 20.00 στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου και η είσοδος είναι δωρεάν .

Αναλυτικά, η λίστα με τις νέες ταινίες, με ελληνικούς υποτίτλους.

1. 7/3/2016 , 20.00
Augustine

Διάρκεια: 1 ώρα και 41 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία
Παρίσι, χειμώνας 1885. Στο νοσοκομείο Πιτιέ Σαλπετριέρ ο καθηγητής Σαρκό μελετά μια μυστηριώδη ασθένεια: την υστερία. Η Ογκουστίν, 19 χρονών, γίνεται το αγαπημένο του πειραματόζωο, η βεντέτα των επιδείξεων ύπνωσης. Απο αντικείμενο μελέτης, σιγά σιγά γίνεται αντικείμενο επιθυμίας.

2. 8/3/2016 , 20.00
Hippocrate

Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία
Ο Μπέντζαμιν θα γίνει σπουδαίος γιατρός, είναι σίγουρος. Αλλά στην πρώτη του πρακτική άσκηση στο νοσοκομείο που δουλεύει ο πατέρας του όλα πηγαίνουν στραβά. Η πρακτική αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ’ ό,τι στη θεωρία. Οι ευθύνες είναι βαριές, ο πατέρας του απουσιάζει και ο συνάδελφός του, Αμπντέλ, είναι ένας αλλοδαπός γιατρός πιο έμπειρος από αυτόν..

3. 9/3/2016
La bataille de Solférino

Διάρκεια: 1 ώρα και 34 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
6 Μαϊου 2012, δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Η Λετίσια, δημοσιογράφος για την τηλεόραση, πρέπει να καλύψει το γεγονός στο επίκεντρο των εξελίξεων, τον δρόμο Σολφερίνο. Είναι επίσης η μέρα που ο Βινσέντ, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις δύο μικρές κόρες του. Και κάπως έτσι ξεκινάει η μάχη!

4. 10/3/2016, 20.00
Lulu, femme nue

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Είδος: Δραματική κωμωδία
Μετά από μια αποτυχημένη συνέντευξη, η Λουλού εγκαταλείπει τον άντρα της και τα τρία παιδιά της. Εκμεταλλεύεται τις ημέρες ελευθερίας της, μόνη, στην παραλία και χωρίς ενοχές. Στο δρόμο, διασταυρώνεται με ένα παράξενο άντρα, μεγαλωμένο από τα αδέρφια του, μια γριά που αρνείται να πεθάνει και μια υπάλληλο που κακομεταχειρίζεται το αφεντικό της… Τρεις καθοριστικές συναντήσεις που βοηθούν τη Λουλού να ξαναβρεί μια παλιά γνωστή: την ίδια.

5. 15/3/2016, 20.00
Quai d’Orsay

Διάρκεια: 1 ώρα και 54 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Ο Αλεξάντρ Τεγιάρ ντε Γουόρμς είναι ένας άντρας με σθένος που αρέσει στις γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του Διαφωτισμού: τη Γαλλία. Ο Αρθούρ Βλάμινκ, ένας νέος πανεπιστημιακός που προετοιμάζει το διδακτορικό του, προσλαμβάνεται στο υπουργείο. Πρέπει να γράφει τους λόγους του υπουργού, αλλά επιπλέον πρέπει να μάθει να συντάσσει λόγους με την ευαισθησία και την αίγλη του πρίγκιπα…

6. 16/3/2016 , 20.00
Week-ends

Διάρκεια: 1ώρα και 31 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Μπορεί ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή να χαλάσει από το τίποτα; Όλα πάνε στραβά στην Κριστίν. Ο Ζαν την εγκαταλείπει. Οι παλίοι της φίλοι, Σιλβέτ και Ούλριχ, απομακρύνονται. Όλα διαλύονται. Όμως η ζωή επιφυλάσσει πάντοτε πολλές εκπλήξεις. Έρωτες και απογοητεύσεις στη ζωή των δύο ζευγαριών, μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

7. 17/3/2016, 20.00
2 automnes, 3 hivers

Διάρκεια: 1 ώρα και 31 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Στα 33 του, ο Αρμάν αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Για να ξεκινήσει τρέχει. Είναι μια καλή αρχή. Η Αμελί ακολουθεί τον δικό της τρόπο ζωής και τρέχει και αυτή. Η πρώτη τους συνάντηση είναι ένα σοκ. Η δεύτερη θα στείλει τον Αρμάν στο νοσοκομείο αλλά θα αποτελέσει την αρχή της περιπέτειάς τους…

8. 18/3/2016, 20.00
9 mois ferme

Διάρκεια: 1 ώρα και 22 λεπτά
Είδος: Κωμωδία
Μια νέα, η Αριάνα, πολέμιος των αυστηρών ηθών και ορκισμένη εργένισσα, θα βιώσει ένα ισχυρό σοκ, μαθαίνοντας ότι είναι έγκυος! Ακόμη χειρότερα, ο πατέρας του παιδιού είναι ένας επικίνδυνος εγκληματίας. Τι μπορεί να έγινε για να φτάσει εκεί; Μια τρελή κωμωδία, επιτυχία έκπληξη της χρονιάς- βραβείο César 2014 καλύτερου σεναρίου για τον Dupontel και βραβείο César καλύτερης γυναίκας ηθοποιού για την Sandrine Kiberlain.