Θεσσαλία » Φορέας για την ανάδειξη του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Φορέας για την ανάδειξη του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Φορέας για την ανάδειξη του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Με το σύνθημα «Μία φωνή, μία έκφραση» δηλώθηκε η επιθυμία Επιμελητηρίων και Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Κεντρικής Ελλάδας να συμβάλλουν στην σύσταση του Φορέα για την τουριστική προβολή και την ανάδειξη του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου σε Αεροδρόμιο Κ. Ελλάδος, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

Την Τετάρτη, στο Βόλο, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των μελών που θα απαρτίζουν το Φορέα, παρουσιάστηκε το business plan και συζητήθηκαν όλα τα επιμέρους ζητήματα που θα οδηγήσουν στην τελική σύσταση του Φορέα. Της συνάντησης προηγήθηκε επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ο Αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στους χώρους του αερολιμένα και αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, στη Λαμία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας, κ. Δημήτρης Αδάμ, Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας και Ευρυτανίας κ. Χρήστος Τσάμπρας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Στέφανος Γιώτης. Επίσης, παραβρέθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας ο κ. Τάσος Γούσιος, εκ μέρους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού πρωτογενούς τομέα κ. Κωνσταντίνος Βλαχοστέργιος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ν. Ευβοίας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνος Ράντος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας κ. Σωτήρης Φαμίσης, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Κατερίνα Κούτρα και η γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Σοφία Φλέγγα. Από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ήταν ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θέκλα Καμμένου, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης.

Το ραντεβού είχε δοθεί αρχικά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δουν από κοντά τον χώρο και να σχηματίσουν μία ίδια άποψη. Τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Ξενοδόχων υποδέχτηκε ο αερολιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, που χαρακτήρισε το Αεροδρόμιο ως μεγάλο εργαλείο ανάπτυξης που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο κ. Ευσταθίου περιέγραψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αερολιμένα, τις υποδομές που διαθέτει και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους βασικούς χώρους του αεροδρομίου, καθώς και στον αεροδιάδρομο. Όλοι οι παρευρεθέντες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το αεροδρόμιο, το οποίο χαρακτήρισαν «στολίδι».

Στην συνέχεια, έγινε συνάντηση στο κτίριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η πρόταση για το Business Plan του Φορέα.