Εκπαίδευση » Επίσκεψη στην έκθεση Καλατράβα
3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσκεψη στην έκθεση Καλατράβα

Επίσκεψη στην έκθεση Καλατράβα

Οι μαθητές του Τομέα Δομικών Έργων του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας (ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής), στα πλαίσια σχετικών διδασκομένων μαθημάτων, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους του νέου ιδιόκτητου κτηρίου της, φιλοξενήθηκε, σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση με τίτλο «Santiago Calatrava – Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν», η οποία έπειτα από την επιτυχημένη παρουσίασή της στο Μουσείο Μπενάκη και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., εκτέθηκε στο κοινό της Λάρισας και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Ο διεθνώς γνωστός και βραβευμένος Ισπανός Αρχιτέκτονας Santiago Calatrava, ανέλαβε την ανοικοδόμηση του παλαιού κτίσματος του Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και αποτελεί τοπόσημο, καθώς πρόκειται για το εθνικό ιερό της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Απόστολο Καλογιάννη, Δήμαρχο Λαρισαίων και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Πινακοθήκης, καθώς και τον κ. Ιωάννη Χρηστάκη, Ιστορικό, για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την ξενάγηση στην τόσο σημαντική για τον τόπο μας έκθεση

Διαβάστε επίσης