Λάρισα » «Άπιαστο όνειρο η σύνταξη για τις γυναίκες»

«Άπιαστο όνειρο η σύνταξη για τις γυναίκες»

«Άπιαστο όνειρο η σύνταξη για τις γυναίκες»

Συνέντευξη τύπου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε δηλώσεις της το μέλος Δ.Σ. του ΕΚΛ Ρούλα Ξιφαρά επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το ΕΚΝΛ και φέτος μπροστά στην 8η Μάρτη καλεί γυναίκες και άντρες εργαζόμενους, να πάρουν τη θέση τους, ακολουθώντας το παράδειγμα των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης. Η 8η Μάρτη δεν είναι για το εργατικό κίνημα απλώς μια επέτειος, είναι μία ακόμα μάχη – σύμβολο που μας θυμίζει πώς αυτά τα δικαιώματα που σήμερα το κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και όσες προηγήθηκαν, η ΕΕ, το ΔΝΤ, μας παίρνουν πίσω κατακτήθηκαν μέσα από σκληρή ταξική πάλη.

Σήμερα, η αστική τάξη και τα κόμματα που την υπηρετούν κάνουν μεγάλη προσπάθεια να θαφτεί κάθε μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης, ώστε η νέα βάρδια της εργατικής τάξης να μην μάθει ποτέ την σύνδεση της 8ης Μάρτη με τον ηρωικό αγώνα των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι όμως που, διανύοντας τον 6ο χρόνο καπιταλιστικής κρίσης, τα προβλήματα της ανισοτιμίας οξύνονται. Σήμερα είναι που η εργατική τάξη δέχεται πρωτοφανή επίθεση από το κεφάλαιο, σήμερα είναι που η εργαζόμενη γυναίκα δέχεται διπλά χτυπήματα

Γι’ αυτό, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στις εργαζόμενες. Ειδικά σήμερα, ειδικά μπροστά στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Αυτό που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό εννοείται πως καθιστά για την μεγάλη πλειοψηφία ιδιαίτερα των γυναικών την σύνταξη ένα άπιαστο όνειρο. Πόσο μάλλον που τα ποσοστά ανεργίας σε γυναίκες και νεολαία έχουν χτυπήσει κόκκινο. Θέλουν ταυτόχρονα να ξεμπερδέψει το μεγάλο κεφάλαιο από το κόστος της υγείας – πρόνοιας, πόσο μάλλον από το κόστος της μητρότητας. Αυτά τα μέτρα, οι περικοπές σε υγεία πρόνοια, στοχεύουν στην ακόμα μεγαλύτερη κλοπή του πλούτου που η τάξη μας παράγει από το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή, τα λεφτά που η κυβέρνηση θα εξασφαλίζει από τη μείωση δαπανών από παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κτλ θα τα προσφέρει ζεστά στη μεγαλοεργοδοσία».

Το πρόγραμμα δράσης που ανακοινώθηκε σήμερα περιλαμβάνει:

«Στάση εργασίας 1 ώρας για την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Μαρτίου, προκειμένου τα σωματεία να κάνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Συγκέντρωση την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

Ολοι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΕΚΝΛ και της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ) στους πρόσφυγες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, 7 μ.μ, Κ. Πλατεία Λάρισας

Θεατρική παράσταση της ομάδας του ΕΚΝΛ την Πέμπτη 17/3, στο Χατζηγιάννειο με θέμα την εργαζόμενη γυναίκα».