Πολιτισμός » «Χ-art-ινα»
ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΛΛΑΖ ΤΗΣ ΦΛΩΡΑΣ ΓΟΥΓΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

«Χ-art-ινα»

«Χ-art-ινα»

Διασχίζοντας χάρτινους δρόμους δεκάδων σελίδων περιοδικών και εφημερίδων, με όχημα τη φαντασία κι ένα ψαλίδι, η αυτοδίδακτη δημιουργός Φλώρα Γουγουλιά, εκθέτει τις δικές της εικόνες, αφορμές για επικοινωνία με τους γύρω της.

Μία διαδρομή δέκα χρόνων ολοκληρώνεται με μια σειρά από συνθετικές παραστάσεις με στοιχεία ρεαλισμού και φαντασίας συγκερασμένα με την τεχνική του κολλάζ.

Η έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και έχει τίτλο «Χ-art-ινα», θα εγκαινιαστεί στο «Μύλο του Παππά», την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, με ώρες λειτουργίας 10:00-13:00 και 17:00-21:00.

Η Φλώρα Γουγουλιά γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 1984 ζει στους Γόννους της Λάρισας. Από μικρή δοκίμαζε τον εαυτό της γράφοντας, ενώ και σήμερα συνεχίζει να γράφει στίχους και πεζά. Το 2013 παίρνει το πρώτο βραβείο διηγήματος στο διεθνή διαγωνισμό «Interartia».

Με το κολλάζ ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Η πρώτη ατομική της έκθεση, με το γενικό τίτλο «Αλήθειες, Ψέματα και Ονειροφαντασίες» έγινε το καλοκαίρι του 2008 και ακολούθησαν άλλες δύο, το 2010 και το 2012.

Τον Ιούνιο του 2010 συμμετέχει με τέσσερα έργα της, στην ομαδική έκθεση Mail Art, που έγινε στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά της Λευχαιμίας και του Λεμφώματος, καθώς και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Με το γενικό τίτλο «Η Τέχνη στην Κοινωνία», το περιοδικό «ΧΡΕΟΣ ΖΩΗΣ» του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης στην έκδοση ΦΕΒΡ.-ΜΑΙΟΥ 2012 αφιερώνει κάποιες από τις σελίδες του στις δωρεές πινάκων καλλιτεχνών προς το Νοσοκομείο. Ανάμεσα στα έργα και αυτό της Φλώρας Γουγουλιά με τίτλο «Τα φύλλα της ημέρας».

Με έργα της συνεχίζει να παίρνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, mail art, κ.λ.π.

Διαβάστε επίσης: