Ελλάδα » Αισχροκέρδεια σε βάρος προσφύγων
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

Αισχροκέρδεια σε βάρος προσφύγων

Αισχροκέρδεια σε βάρος προσφύγων

Την ύπαρξη φαινομένων αισχροκέρδειας, σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας καταγγέλλουν 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Υποδομών, κάνουν λόγο για σύγχρονους Ελληνες «μαυραγορίτες», οι οποίοι «σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την άσχημη συγκυρία, προκειμένου να θησαυρίσουν σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας να λάβουν γενικευμένο χαρακτήρα».

Μάλιστα, κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η πώληση ενός μικρού μπουκαλιού νερό για 2-4 ευρώ στα Τέμπη, όπως και το γεγονός ότι εισιτήριο λεωφορείου, από τον Πειραιά προς τους Ευζώνους, κόστισε 182 ευρώ!

Οι 17 βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς αν υπάρχει μέριμνα προκειμένου να μην πέφτουν θύματα αισχροκέρδειας οι πρόσφυγες αλλά και σε ποιο βαθμό είναι έτοιμοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δημοσίου ώστε να εντοπίζουν και να πατάσσουν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης: