Λάρισα » ΑΔΕΔΥ: Κατεδαφίζεται το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

ΑΔΕΔΥ: Κατεδαφίζεται το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

ΑΔΕΔΥ: Κατεδαφίζεται το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα

Με κύριο θέμα το νέο ασφαλιστικό κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου τόνισε τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου έδειξαν την αποφασιστικότητα να αντισταθούν στην εφαρμογή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής των κοινωνικών δικαιωμάτων

Oι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μια πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, με οδυνηρές αλλαγές που κατεδαφίζει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα .

Mετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι παλεύουμε για:

• Το καθολικό δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

• Αποκλειστικά Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

• Να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα, όλοι οι πολίτες .

• Άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους. Ανακεφαλαίωση των Ασφαλιστικών Ταμείων για αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI. Ειδικά για το ΤΠΔΥ απαιτείται να συμπεριληφθούν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις του προς τους συνταξιούχους στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου».