Λάρισα » Με τον Μάξιμο η ΔΑΚΕ Καθηγητών

Με τον Μάξιμο η ΔΑΚΕ Καθηγητών

Με τον Μάξιμο η ΔΑΚΕ Καθηγητών

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας πραγματοποιήθηκε με τον Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.
Η ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Καταρχήν παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας η πορεία της συνδικαλιστικής παράταξης τα τελευταία χρόνια και τονίστηκε η σταθερότητα που καταγράφει καθώς και η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που εισπράττει από τους καθηγητές του νομού.
Οι σταθερές διαχρονικές αξίες της παράταξης η οποία δεν κρύβεται ,δεν κομματικοποιείται και είναι απέναντι σε όποιον εναντιώνεται σε δίκαια αιτήματα του κλάδου, την κατατάσσουν κάθε χρόνο στην πρωτοπορία των συνδικαλιστικού κινήματος.
Τονίστηκε στον κ.Χαρακόπουλο πως η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας ήταν απέναντι σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υιοθέτησε και εφάρμοσε και η τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (μισθολογική καθήλωση για τέσσερα χρόνια,διαθεσιμότητες φόβου-απολύσεις, αδιαφανείς υποχρεωτικές μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση, καταργήσεις-συγχωνεύσεις εκατοντάδων σχολείων, αδικαιολόγητη αύξηση ωραρίου τη στιγμή που είμαστε στο Μ.Ο. του ευρωπαίου καθηγητή(18.3 ώρες),υποχρηματοδότηση σχολείων).
Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη διότι ο ελληνικός λαός και η Παιδεία μας πιο συγκεκριμένα έχει ανάγκη από νέες ιδέες και πολιτικές μιας κεντροδεξιάς κυβέρνησης που θα λέει αλήθειες και δε θα λαϊκίζει, όπως οι αριστεροί ψευτοεθνοσωτήρες της χώρας ,οι οποίοι τρείς μήνες πριν τη λήξη της σχ. χρονιάς ΄΄κατάφεραν΄΄ να αφήσουν τα ελληνικά σχολεία με χιλιάδες κενά.
Δυστυχώς η εκπαιδευτική κοινότητα είναι απογοητευμένη και προδωμένη από τα ΄΄όμορφα τα λόγια τα μεγάλα΄΄ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .Και τι εννοούμε:
– Χιλιάδες, όπως προείπαμε, κενά εκπαιδευτικών
– Υπόσχονται χιλιάδες προσλήψεις που δεν θα γίνουν
– Η ΠΔΣ στο ράφι και η Ενισχυτική Διδασκαλία θα εφαρμοστεί το πολύ για ένα μήνα
– Τα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού υποχρηματοδοτούνται και υποστελεχώνονται
– Η Ειδική Αγωγή βρίσκεται στο περιθώριο και τα Τμήματα Ένταξης στην ουσία καταργούνται
– Οδηγούν φορείς , φοιτητές και μαθητές (χωρίς να προσκαλέσουν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) σε εθνικό διάλογο -παρωδία
– Ο Υπ.Παιδείας παραληρεί και εναντιώνεται σε αξίες του έθνους (κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών και πρωινής προσευχής, γενοκτονία Ποντίων )
– Απέσυραν τη συνέντευξη για την επιλογή στελεχών (15-5-2015) και την επανέφεραν (11-11-2015) διαπιστώνοντας πως μόνο έτσι ,και με καρατομήσεις έμπειρων και προσοντούχων στελεχών ,θα ελέγξουν τη Διοίκηση
– Έπαψαν τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας τους και διόρισαν ημετέρους
– Έστειλαν καθηγητές να διδάσκουν πρωί-απόγευμα (σχολείο-ΙΕΚ) καταπατώντας εργασιακά κεκτημένα ετών
– Αδιαφόρησαν για τις αναθέσεις μαθημάτων συναδέλφων και τους επέβαλλαν παράνομα να διδάξουν στα ΙΕΚ μαθήματα που ο νόμος δεν προβλέπει
– Μετακίνησαν συναδέλφους από τα σχολεία τους οι οποίοι συμπλήρωναν πλήρως το ωράριό τους με μαθήματα Α΄ ανάθεσης, αναστατώνοντας έτσι Φεβρουάριο μήνα καθηγητές και μαθητές δεκάδων σχολείων

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
• Επαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας & νέα ομαδοποίηση των σχολείων
• Επαναφορά του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου στην προτεραία κατάσταση
• ΟΧΙ στις Υποχρεωτικές Αποσπάσεις στα Δ. ΙΕΚ
• Διασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων
• Ανάκληση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων της πόλης της Ελασσόνας
• Αξιολόγηση, η οποία θα βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Είμαστε ενάντια σε φαινόμενα εκφοβισμού, αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στο όνομα της αξιολόγησης
• Να θεσμοθετηθεί η επιμόρφωση και να συνδεθεί με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου
• Θεσμοθέτηση Εθνικής Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης
• Μείωση μαθητών ανά τμήμα. Επαναπροσδιορισμός ύλης μαθημάτων
• Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών. Αποκατάσταση αδικιών.
• Να γίνει πράξη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (πρόσβαση μαθητών στα ΑΕΙ, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θεσμοθέτηση επαναληπτικών πανελληνίων εξετάσεων, λειτουργία 4ου έτους)
• Επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας
• Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ.
• Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής Αγωγής
• Πλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Με ανταλλαγή απόψεων για θέματα Παιδείας ολοκληρώθηκε η συνάντηση .
Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την πρόσκληση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του .Θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή του ,όπως εξάλλου και των βουλευτών όλων των δημοκρατικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο.
Διεκδικούμε μια Παιδεία με Αρχές, Αξίες και Ιδανικά. Μια Παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο».

Διαβάστε επίσης: