Πολιτισμός » Καραγκιόζης στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσικό Σχολείο

Καραγκιόζης στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσικό Σχολείο

Καραγκιόζης στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Μουσικό Σχολείο

Το θέατρο σκιών του Καραγκιοζοπαίχτη – μουσικού Γιάννη Βουλτσίδη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας, από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου 2016, δίνει παραστάσεις Καραγκιόζη με ζωντανή μουσική, που τις ακολουθούν διαδραστικά εργαστήρια, για τα σχολεία, στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Πολλά δημοτικά σχολεία ήδη έχουν συμμετάσχει και το ίδιο μπορούν να κάνουν και Γυμνάσια και Λύκεια. Δίνονται δύο παραστάσεις τις καθημερινές 9 π.μ. και 11π.μ. Να σημειωθεί ότι το «θέατρο της σκιάς» του Γιάννη Βουλτσίδη, θεωρείται ένα απ’ τα καλύτερα στο είδος του παγκοσμίως. Έχει ανανεώσει τη δραματουργία του «Καραγκιόζη», επεκτείνοντας την και σε άλλους ήρωες, όπως ο «Τρομάρας» του Γεωργίου Βιζυηνού.

κάθε παράσταση συνδυάζει θέατρο, μουσική, αφήγηση και την τεχνική του θεάτρου σκιών. Στη Λάρισα παρουσιάζει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα» όπου πρωταγωνιστεί ο γνωστός Θεσσαλός ήρωας.

καραγκιοζησ-1

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα» είναι ένα έργο που συνδυάζει την αρχαία Ελληνική μυθολογία με τη σύγχρονη ανησυχία. Πώς περνάει η σύγχρονη ανησυχία μέσα από ένα μυθολογικό θέμα; Μα αυτό είναι πανάρχαια τεχνική. Ο Ευριπίδης στις «Τρωάδες»’ βάζει μυθολογικούς ήρωες για να στιγματίσει δείγματα πρωτόγονου ιμπεριαλισμού εναντίον της Μήλου στην εποχή του. Έτσι και η αργοναυτική εκστρατεία είναι μια εκστρατεία, όχι για το χρυσόμαλλο δέρας, αλλά για το «χρυσό» πετρέλαιο! Με ζωντανή μουσική από σαντούρι, τζουρά και τραγούδι. Έτσι ο μπερντές αποχτά και ακουστική φωτεινότητα.

Για δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα – Παρασκευή 12:00-14:00 στο τηλέφωνο 2410 – 239446.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ-2

Επίσης, ο Θρακιώτης Καραγκιοζοπαίχτης συνεργάζεται και με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, και συγκεκριμένα με τη τζαζ μπάντα του σχολείου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Νίκου. Οι πρόβες συνεχίζονται κανονικά, και θα δοθεί μια παράσταση από κοινού, από το θέατρο Σκιών και τη μπάντα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Διαβάστε επίσης: