Οικονομία » Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη ΔΕΗ
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη ΔΕΗ

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη ΔΕΗ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε η κυβέρνηση με τον Πάνο Σκουρλέτη να αναφέρει ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση της επιχείρησης αναζητούνται ευέλικτοι τρόπο είσπραξης των οφειλόμενων ποσών.

«Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένες, παρόλα αυτά υπάρχει η ανάγκη να δούμε περισσότερο ευέλικτους τρόπους, όπως για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό», ανέφερε στη Βουλή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο περισσότερων δόσεων. Θύμισε ότι η νέα διοίκηση της
ΔΕΗ θέσπισε νέο εσωτερικό κανονισμό για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με τις 36 δόσεις και 10% προκαταβολή και πρόσθεσε πως «σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας».

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας επανέλαβε πως δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και πως «δεν μπορεί η απελευθερωμένη αγορά να γίνει με βίαιο τρόπο εις βάρος της ΔΕΗ, όπως ήταν το σχέδιο για την μικρή ΔΕΗ όπου ουσιαστικά έπαιρνε περιουσία της ΔΕΗ και την έδινε στους
ανταγωνιστές της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, όταν ανέλαβε καθήκοντα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν κοντά στα 2 δις ευρώ και σήμερα ανέρχονται σε 2,3 δις ευρώ, ενώ ο αριθμός των οφειλετών έχει μειωθεί σε 2,1 εκατ. από 2,5 εκατ. τον περασμένο Μάιο.