Εκπαίδευση » Τη ζωή μου αγαπώ έξυπνα κυκλοφορώ

Τη ζωή μου αγαπώ έξυπνα κυκλοφορώ

Τη ζωή μου αγαπώ έξυπνα κυκλοφορώ

Μέσα σ’ ένα κατάμεστο χώρο γεμάτο οδικά σήματα και συνθήματα κυκλοφοριακής αγωγής ανάμεσα σε χαρούμενες παιδικές φωνές στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία τα βιβλία των μαθητών της Γ’ τάξης του σχολείου «Τη ζωή μου αγαπώ έξυπνα κυκλοφορώ» και «Road safety education».

H έκδοση των βιβλίων πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Γ’ τάξης με την αρωγή και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, Καραβίδα Βασίλη, Καραδόντου Μιρέλλας, Οικονόμου Χρυσούλας και Ντανταλιάρη Δημήτρη.

Για το βιβλίο μίλησαν ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας κ. Βασίλης Καραβίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Κυκλοφοριακή αγωγή ως θεσμό στο σύγχρονο σχολείο και τους τρόπους προσέγγισής της. Η κ. Χρυσούλα Οικονόμου αναφέρθηκε στον τρόπο κυκλοφορίας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες τονίζοντας το σεβασμό στους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ο κ. Δημήτριος Ντανταλιάρης παρουσίασε τα δυο εγχειρίδια που εξέδωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, η υπεύθυνη εκπόνησης του προγράμματος κ. Καραδόντου Μιρέλλα αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και τη διάχυσή του στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα διανθίζοντας την παρουσίασή της με ένα βίντεο όπου παρουσιάστηκαν οι πολλαπλές δραστηριότητες των μαθητών.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων κ. Δέσποινα Αράπκουλε, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βούλγαρης Σωτήρης, ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Αναστάσιος Δαραράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων « Κων. Κούμας» κ. Νίκος Κοσμάνος και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Κων/νος Γκόλτσος.