Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Γιορτάζει η Ραψάνη το Σάββατο

Γιορτάζει η Ραψάνη το Σάββατο

Γιορτάζει η Ραψάνη το Σάββατο

Ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης , με λαμπρότητα εορτάζουν και φέτος την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, στην Πανδημοτική εορτή το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στην Ραψάνη.

Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878, που έγινε την ίδια μέρα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού:

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 και ώρα 5.15 μ.μ.:
Λιτανευτική κάθοδος των ιερών λειψάνων και εν συνεχεία Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ραψάνης, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π.Αχιλλίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. Εγκώμια του Νεομάρτυρος ενώπιον της ιεράς λάρνακος των λειψάνων του.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.30 π.μ.:
Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραψάνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
11.00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία της Ραψάνης για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου του 1878.
5.00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός, και τα Κτητορικά του Αγίου Γεωργίου, του Νεομάρτυρος.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης προκειμένου να διευκολύνει όσους θέλουν να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία και στις εκδηλώσεις του Δήμου, θα δρομολογήσει λεωφορείο με ώρα αναχώρησης από το Δημοτικό Ωδείο στις 7.30 π.μ και ώρα επιστροφής στις 13.30μ.μ. στις 5 Μαρτίου.
Πληροφορίες στο τηλ. 6950035199.