Λάρισα » Ανακοινώσεις της Ι. Μητροπόλεως

Ανακοινώσεις της Ι. Μητροπόλεως

Ανακοινώσεις της Ι. Μητροπόλεως

Από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 7:30 το απόγευμα, θα τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης η παράκληση προς τιμήν του Νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνούν την Ιερά Λειψανοθήκη, η οποία θα περιέχει τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου, καθώς και προσωπικά είδη του Αγίου Παϊσίου.

«Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας»

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων » Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ομιλητής θα είναι η κ. Βαρβάρα Βασιλάκη Ψυχολόγος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα :«Νέοι και Νέες, εγκλωβισμένοι σε σύγχρονους «Λαβύρινθους» ζητούν έξοδο διαφυγής».

Παιδική και νεανική χορωδία

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα, στο φιλόξενο χώρο της «Κατακόμβης» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ξεκινάει η νέα προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου για την ίδρυση παιδικής και νεανικής χορωδίας.

Έμπειροι καθηγητές μουσικής θα διδάξουν στα παιδιά κλασική και βυζαντινή μουσική και όμορφα τραγούδια, με επικεφαλής τον Καθηγητή Μουσικής κ. Νικόλαο Οικονόμου, Διδάκτορα Σύνθεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Απευθύνεται θερμή παράκληση σε όλους τους γονείς να ανταποκριθούν στην έκκληση της Ιεράς Μητροπόλεως και να στείλουν τα παιδιά τους ώστε να στελεχώσουν και να κοσμήσουν με την παρουσία και τις γλυκύτατες φωνές τους τη χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εσπερινός στον Άγιο Νικόλαο

Κάθε Σάββατο, στις 5 το απόγευμα η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «Ο Άγιος Αχίλλιος» υπό την διεύθυνση του κ. Ηλία Παπαδόπουλου, θα ψάλλει στον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Διαβάστε επίσης