Αρχική » Κόσμος » Πωλητήριο στο «παλάτι» του Πικάσο

Πωλητήριο στο «παλάτι» του Πικάσο

Πωλητήριο στο «παλάτι» του Πικάσο

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει την έπαυλή του στις Κάννες για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Η 64χρονη Μαρίνα Πικάσο πρόκειται επίσης να δημοπρατήσει 126 κεραμικά έργα του παππού της.

Ήδη, η Μαρίνα Πικάσο δέχτηκε προσφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ για την έπαυλη του καλλιτέχνη, την πολυτελή «La Californie» που υπήρξε και το εργαστήριό του την εποχή που εκείνη ήταν παιδί, δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Nice-Matin.

«Θα είναι για μένα ένας τρόπος να γυρίσω σελίδα σε μία μάλλον οδυνηρή εμπειρία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το σπίτι αυτό.

Η Μαρίνα δεν έβλεπε συχνά τον παππού της, ο οποίος ζούσε με την τελευταία σύντροφό του, την Ζακλίν, όταν εκείνη ήταν παιδί.

Η Μαρίνα Πικάσο, η οποία έχει πέντε παιδιά -τρία από αυτά υιοθετημένα- έχει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πριν από 25 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει ένα χωριό για 350 ορφανά στο Βιετνάμ.

Ο οίκος δημοπρασίας Sotheby’s ευελπιστεί να συγκεντρώσει 6-8 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των κεραμικών έργων του Πικάσο.

«Φυσικά πουλάω. Αλλά είναι κι ένας τρόπος μοιράσματος», σχολίασε η Μαρίνα Πικάσο.

Πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση έργων για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους στη Γαλλία.

Επιστροφή επάνω