Ελλάδα » Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία συνδέσμων οπαδών

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία συνδέσμων οπαδών

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία συνδέσμων οπαδών

Οι ταυτόχρονες έφοδοι σχεδιάστηκαν υπό άκρα μυστικότητα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το μήνυμα ότι  οι σύνδεσμοι δεν θα αποτελούν άβατο για τις αστυνομικές Αρχές.

Η απόφαση ελήφθη από τον κ. Κοντονή, ο οποίος θορυβήθηκε στα τέλη του περασμένου Μαρτίου όταν στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Final Four του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών στο Αγρίνιο χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έκλεισαν ραντεβού θανάτουγια να λύσουν τις διαφορές τους.

Το ραντεβού απετράπη από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά αυτό που ανησύχησε τον κ. Κοντονή ήταν τα «πολεμοφόδια» που κατασχέθηκαν, τα οποία ήταν αρκετά για να υπάρξουν νεκροί.

Έτσι, ο υφυπουργός Αθλητισμού απέστειλε επιστολή προς τους αθλητικούς Εισαγγελείς Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στους οποίους εξηγούσε την κατάσταση.

Έτσι, ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε έρευνες σε συνδέσμους για να διαπιστωθεί εάν στο εσωτερικό τους τελούνται εγκλήματα αλλά και εάν έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Οι επιχειρήσεις –στις οποίες συμμετείχαν εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.- έγιναν προχθές στον κεντρικό σύνδεσμο του Παναθηναικού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον μεγαλύτερο σύνδεσμο της Original στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού που είχε δεχτεί επίθεση από χούλιγκαν πριν από μία εβδομάδα στην Καλλιθέα.

Εντύπωση προκάλεσε ότι 12 από τους προσαχθέντες ήταν ανήλικοι, τους οποίους κλήθηκαν να παραλάβουν από τη ΓΑΔΑ οι γονείς τους.

Συνολικά έγινε μία σύλληψη και 56 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 21 από την Αλεξάνδρας, οι 28 από τη Νέα Φιλαδέλφεια και οι 7 από την Καλλιθέα. Η προσαγωγή τους έγινε, όπως εξηγεί αστυνομική πηγή, διότι λόγω της προκαταρκτικής που διέταξε ο Εισαγγελέας θεωρήθηκαν ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων. Όλοι τους, πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα, καθώς δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο σε βάρος τους. Εντύπωση προκάλεσε ότι 12 από τους προσαχθέντες ήταν ανήλικοι, τους οποίους κλήθηκαν να παραλάβουν από τη ΓΑΔΑ οι γονείς τους.

Βρέθηκαν μόλις τρία καπνογόνα στα γραφεία φιλάθλων της ΑΕΚ για τα οποία συνελήφθη ο υπεύθυνος του συνδέσμου.

thetoc.gr

Διαβάστε επίσης: