Αρχική » Εκπαίδευση » Σχολεία » «Μύθοι και ιστορίες αληθινές πάνω στου Ολύμπου τις πλαγιές»
Βιβλίο των μαθητών της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης

«Μύθοι και ιστορίες αληθινές πάνω στου Ολύμπου τις πλαγιές»

«Μύθοι και ιστορίες αληθινές πάνω στου Ολύμπου τις πλαγιές»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης παρουσιάζει το βιβλίο με τίτλο: «Μύθοι και ιστορίες αληθινές πάνω στου Ολύμπου τις πλαγιές»,  που εξέδωσαν οι μαθητές της Γ΄τάξης με την συνδρομή των εκπαιδευτικών του σχολείου Μιρέλλας Καραδόντου, Βασίλη Καραβίδα,  Κωνσταντίνας Δουλοπούλου και Δημήτρη Ντανταλιάρη.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Σπανός, Ιστορικός και εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου, η Μιρέλλα Καραδόντου, Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη του καινοτόμου περιβαλλοντικού-πολιτιστικού προγράμματος με τον ίδιο τίτλο που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο  και ο Βασίλης Καραβίδας Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας.

Στην έκδοση του βιβλίου οι συντελεστές του μαθητές και εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως:  «Όλοι μαζί  ξεκινήσαμε το ταξίδι μας για τον Όλυμπο. Ξεσκαλίσαμε παλιά βιβλία, σηκώσαμε ανεμοδαρμένες πέτρες στις πλαγιές του, μυρίσαμε δεντρολίβανο, μέντα, λεβάντα, μελισσόχορτο και θυμάρι στις ρεματιές του και ακολουθήσαμε ίχνη από μικρά και μεγάλα ζώα.  Φτάσαμε ως τις κορυφές του κι είχαμε την αίσθηση πως κάπου εκεί θα συναντούσαμε τους θεούς, πως ανάμεσα στις φυλλωμένες ρεματιές θα ακούγαμε το γλυκό τραγούδι των Μουσών και ίσως αν στεκόμασταν τυχεροί θα ανακαλύπταμε τη συνταγή για το νέκταρ και την αμβροσία. Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δε ανακαλύψαμε. Τίποτα, όχι ακριβώς. Μέσα στην περιήγησή μας καταφέραμε κι ανακαλύψαμε  2918 μέτρα μύθου και ιστορίας.  Το ταξίδι φυσικά μας γοήτεψε κι αν μας ρωτήσετε με μεγάλη χαρά θα το ξαναεπιχειρούσαμε, διότι όπως είπε και ο Ηλίας Βενέζης:  Τον Όλυμπο δεν τον περιγράφεις,  του αφιερώνεσαι».

ΜΥΘΟΙ

Επιστροφή επάνω