Αρχική » Λάρισα » Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο (ΦΩΤΟ)
ΠΛΗΘΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός για τον Πολιούχο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός ήταν ο σημερινός εορτασμός του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (2)

Από νωρίς το πρωί επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός, όπου πλήθη πιστών κατέκλυσαν τόσο το εσωτερικό του ναού, όσο και τους γύρω χώρους, προσκυνώντας την ιερά Κάρα του Αγίου και την Εικόνας του.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (10)

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (27)

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γλυφάδας κ. Παύλος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Κηφισίας- Αμαρουσίου κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας- Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ελασσόνας κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος και ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Tον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (56)

Στη συνέχεια ξεκίνησε η πομπή από τον Μητροπολιτικό Ναό και μέσω των οδών Μανωλάκη και Κύπρου τα ιερά λείψανα και η εικόνα έφτασαν στην Κεντρική Πλατεία.

Εκεί διαβάστηκε Δέηση και Αρτοκλασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (70)

Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών οι βουλευτές Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας (ΝΔ), Κώστας Μπαργιώτας (Το Ποτάμι), Βασίλης Κόκκαλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, οι αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Μαρία Μαμάρα, η επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ 2015 (51)

Τόσο κατά την πομπή, όσο και στην Κεντρική Πλατεία, πλήθη Λαρισαίων – παρά τον δυνατό Ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία – παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Επιστροφή επάνω