Αρχική » Λάρισα » Σύσκεψη για τα προβλήματα του συστήματος υγείας

Σύσκεψη για τα προβλήματα του συστήματος υγείας

Σύσκεψη για τα προβλήματα του συστήματος υγείας

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, καλεί σε σύσκεψη τα Δ.Σ των σωματείων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ και αγροτών, την ΟΓΕ και τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους, την Τρίτη 19 Μαϊου, ώρα 7.30 μ.μ, στην ισόγεια αίθουσά του, με θέμα την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΠΕΔΥ, προνοιακά ιδρύματα) είναι οξυμένα (υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε αναλώσιμα, η χρηματοδότηση είναι όλο και μικρότερη από τον κρατικό προϋπολογισμό, στους εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές, κλπ) οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα αυξάνεται η εμπορευματοποίηση των αναγκών του λαού για την υγεία του). Οι συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και γενικότερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και οι γυναίκες, είναι δραματικές αφού άλλοι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, άλλοι αναγκάζονται να πάνε στους ιδιώτες πληρώνοντας αδρά για την υγεία τους, ενώ δεν είναι υπερβολή ότι χάνονται ζωή.

Η κυβέρνηση, κάνει διαπιστώσεις για τα προβλήματα, ενώ συνεχίζει επι της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μάλιστα αποφάσισε με ΠΝΠ να δεσμεύσει στο χέρι τα ταμειακά διαθέσιμα και απ’ τα Νοσοκομεία, γεγονός που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι τα προβλήματα της υγείας, αφορούν όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους. Αφορά κάθε σωματείο εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, σύλλογο αγροτών, γυναικών, νεολαίας, κάθε ΛΑΕ

Με άξονα τις διεκδικήσεις για κάλυψη όλων των υγειονομικών αναγκών όλου του λαού, χωρίς καμία πληρωμή του λαού σε υγεία-πρόνοια –φάρμακο. Με πλήρη ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών σε Νοσοκομεία, Κ.Υ-ΠΕΔΥ, ΕΚΑΒ, προνοιακά ιδρύματα, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δημιουργία Κ.Υ στις πόλεις, πλήρως εξοπλισμένων, στελεχωμένων με μόνιμο προσωπικό, δημόσια, δωρεάν. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία-πρόνοια, χρειάζεται να οργανώσουμε την πάλη, κάθε φορέας στο χώρο ευθύνης του και από κοινού».

Επιστροφή επάνω