Αρχική » Media » Κλείνει οριστικά η Τυποεκδοτική

Κλείνει οριστικά η Τυποεκδοτική

Κλείνει οριστικά η Τυποεκδοτική

Η άλλοτε κραταιά επιχείρηση του ΚΚΕ η Τυποεκδοτική ρίχνει οριστική αυλαία στην λειτουργία της και βάζει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Σε άλλη «στέγη» θα τυπώνεται ο Ριζοσπάστης και τα κομματικά έντυπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr η επιχειρηματική ναυαρχίδα του Περισσού έκλεισε οριστικά παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την διάσωσή της.

Το 2012 είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρο 99), ενώ το 2014 έφτασε ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αφού ήδη είχε προχωρήσει σε κύματα απολύσεων των εργαζομένων της τα οποία ολοκληρώθηκαν τώρα.

Έτσι, το ΚΚΕ θα εκτυπώνει πλέον τα κομματικά έντυπά του («Ριζοσπάστη» κλπ.) αλλού.

Ακόμη και στην περίοδο που το ιστορικό κόμμα βρισκόταν στην παρανομία εξέδιδε το ίδιο τα κομματικά υλικά του και τον τότε παράνομο «Ριζοσπάστη».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έχει δεσμευτεί στο παρελθόν ότι «η Τυποεκδοτική δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο απλήρωτο, χωρίς να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα μέχρι τελευταίας δραχμής, χωρίς να πληρωθούν οι αποζημιώσεις για όσους θα φύγουν και βεβαίως  χωρίς να λυθούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία και οτιδήποτε άλλο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εργαζόμενοι που είναι παράλληλα και μέλη του κόμματος φέρονται να αποδέχθηκαν πρόταση της ηγεσίας να λάβουν το 50% της αποζημίωσής τους.

Ο κ. Κουτσούμπας είχε ταχθεί κατά των μεγάλων κομματικών επιχειρήσεων δηλώνοντας ότι «πολιτικό κόμμα, πολύ περισσότερο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, δεν πρέπει να έχει τέτοιου είδους επιχείρηση».

ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω