Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Κιλελέρ » Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες Κιλελέρ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες Κιλελέρ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με το Μικρασιατικό σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» και την επιστημονική επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ), οργανώνουν στη Νίκαια ημερίδα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων για όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες του δήμου Κιλελέρ το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο κ. Παλαιοχωρλίδης Ηλίας, γιατρός ορθοπεδικός, αντιπρόεδρος του μικρασιατικού συλλόγου Βουναίνων, μέλος της ΠΕΚΣ και υπεύθυνος της ένωσης για θέματα ιατρικού περιεχομένου σε επίπεδο Θεσσαλίας, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Αθαναηλίδη Ηλία και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του μικρασιατικού συλλόγου, πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχείς συναντήσεις τόσο με το Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Χατζούλη Αχιλλέα και Ρεντζιά Αντώνη, όσο και με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου και το πενταμελές συμβούλιο της Κοινότητας, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο ανάπτυξης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παλαιοχωρλίδης τόνισε ότι η ΠΕΚΣ επιλέγει κάθε μήνα μια περιοχή για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων. Το μήνα Μάιο η επιστημονική επιτροπή της ΠΕΚΣ αποφάσισε να επισκεφθεί το Δήμο Κιλελέρ και να αναπτύξει μια εθελοντική πρωτοβουλία που έχει αποκλειστικά και μόνο κοινωνικό χαρακτήρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 θα βρίσκονται στη Νίκαια 20 γιατροί από τη Βόρεια Ελλάδα – με εξαίρεση τον κ. Παλαιοχωρλίδη που δραστηριοποιείται σε επίπεδο Θεσσαλίας – όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, που θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έναν απλό τυπικό ιατρικό έλεγχο σε όσους δημότες και όσες δημότισσες του Δήμου Κιλελέρ επιθυμούν να εξεταστούν. Να διευκρινιστεί ότι η συγκεκριμένη δράση έχει αποκλειστικά και μόνο κοινωνικό χαρακτήρα, οι γιατροί που θα λάβουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία λειτουργούν εθελοντικά και δεν προσβλέπουν σε κάποιου είδους κέδρος οικονομικό ή επαγγελματικής φύσης. Για το λόγο αυτό την ημέρα των ιατρικών εξετάσεων και των τυπικών ελέγχων οι γιατροί θα λειτουργήσουν κυρίως συμβουλευτικά και δεν πρόκειται να παρέμβουν στο έργο συναδέλφων τους που παρακολουθούν κάποιους ασθενείς, ούτε να αλλάξουν θεραπείες, αλλά ούτε και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ένα δικό τους τρόπο αντιμετώπισης ενός ιατρικού προβλήματος. Αντιθέτως, όπως τόνισε ο κ. Παλαιοχωρλίδης η συγκεκριμένη δράση και πρωτοβουλία έχει κοινωνικό χαρακτήρα, στοχεύει στην παρότρυνση όλων για ιατρικό έλεγχο και αποσκοπεί στον τομέα της πρόληψης, και της πιο άμεσης ενεργοποίησης για θέματα υγείας.

Όπως προαναφέρθηκε, ο τυπικός ιατρικός έλεγχος θα γίνει στη Νίκαια, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας και στο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, και οι γιατροί θα δεχθούν τον κόσμο, παιδιά και ενήλικες, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα. Επιπλέον, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ομιλία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκαιας από τον κ. Παλαιοχωρλίδη με θέμα «Η οστεοπόρωση σήμερα» την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Οι ίδιες δράσεις θα επαναληφθούν την επόμενη ημέρα, Κυριακή 17 Μαΐου 2015, στα Βούναινα στο δημοτικό σχολείο, όπου οι γιατροί θα δεχθούν τον κόσμο από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1:30 μετά το μεσημέρι.

Ο Δήμος Κιλελέρ καλεί όλους τους δημότες και όλες τις δημότισσες του Δήμου να επισκεφθούν τους χώρους εξέτασης των ιατρικών ελέγχων, δεδομένου ότι μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για όλους είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται, να στηρίζονται, να ενισχύονται και να επιβραβεύονται πρωτοβουλίες εξειδικευμένων επιστημόνων, που εξάρουν τόσο την έννοια «άνθρωπος», όσο και το πολύτιμο αγαθό της ζωής».

 

Επιστροφή επάνω