Αρχική » Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί το οικόπεδο του ΙΚΑ
ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί το οικόπεδο του ΙΚΑ

Ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί το οικόπεδο του ΙΚΑ

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικεί το χώρο του οικοπέδου του ΙΚΑ, στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου, για δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς.

Μετά την απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ να μην προχωρήσει στην ανέγερση κτιρίου του Ιδρύματος, στο συγκεκριμένο οικόπεδο στο κέντρο της πόλης και τη διενέργεια διαγωνισμού, για τη μίσθωση γραφείων για τη στέγαση των υπηρεσιών του Ιδρύματος στη Λάρισα, ο Δήμος Λαρισαίων διεκδικεί την απόδοση του συγκεκριμένου και ιδιαίτερα σημαντικού ελεύθερου χώρου, προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Βασική θέση της δημοτικής αρχής, είναι η διεκδίκηση των ελεύθερων και αδόμητων χώρων και η διαμόρφωση τους σε κοινόχρηστους, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας. Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος Λαρισαίων ζητά από τη διοίκηση του ΙΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο, την παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου εκεί να διαμορφωθεί χώρος πρασίνου με παιδική χαρά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα επιδιώξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, όπου θα θέσει το αίτημα, ζητώντας μάλιστα την, όσο το δυνατόν, ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών».

Επιστροφή επάνω