Αρχική » Πολιτισμός » Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Παλιά Ασήμια» στη Λάρισα

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Παλιά Ασήμια» στη Λάρισα

Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Παλιά Ασήμια» στη Λάρισα

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναινων «Η καθ ημάς ανατολή», το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης  Κοντζογλου «ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ» το Σάββατο 16  Μαΐου 2015, στις 19.30 στην αίθουσα  Λίντο –οργανισμός (2ος όροφος ,Ήφαιστου 2 και Ελευθέριου Βενιζέλου  απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο.

Τη συγγραφέα προλογίζει ο πρόεδρος του συλλόγου  Ηλίας Αθαναηλιδης.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Υπάρχει τέλος σε έναν έρωτα που καίει σαν τη λάβα των ηφαιστείων της Καππαδοκίας;
Ποιο είναι το μυστικό της Μονής των Παλιών Ασημιών;
Ποια μάγια κρατούν την αλήθεια τυλιγμένη σφιχτό κουβάρι;
Καππαδοκία, χώρα µαγική, γεµάτη θρύλους και παραδόσεις.
Εκεί, ανάµεσα στα βουνά µε τα αιώνια χιόνια και τις κοιλάδες µε τα ανάγλυφα βράχια, ένας ελληνισµός ξεχασµένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων.
Καισάρεια, Σινασός, Σµύρνη και Πόντος, ο καµβάς που πάνω του κεντιέται η ιστορία του έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράµογλου µε τον Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ στα χρόνια του Μεγάλου Πολέµου, ο οποίος άλλαξε τα σύνορα του κόσµου. Η ανταλλαγή των πληθυσµών το 1924 χωρίζει για πάντα τους δυο νέους ένα αιµατοβαµµένο βράδυ  στο λιµάνι της Μερσίνας.
Ογδόντα χρόνια αργότερα, η Έλσα κάνει ένα ταξίδι στα προγονικά χώµατα, κουβαλώντας µαζί της το ηµερολόγιο της γιαγιάς Σεβαστής. Ο αµερικάνος φωτογράφος Άλεξ πηγαίνει στην Καππαδοκία να αναζητήσει τα χνάρια του καθηγητή Έλµερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Υπόγειες πολιτείες, απόκρυφες εκκλησιές, περιστρεφόµενοι δερβίσηδες και ένα µοναστήρι µε τη χαµογελαστή Παναγία µπλέκουν στις προσωπικές ιστορίες και µοναξιές των ηρώων, σκαλίζοντας στους βράχους  µια παλιά ραψωδία στην οποία εκείνοι καλούνται να γράψουν τους στίχους του τέλους.

Επιστροφή επάνω