Αρχική » Λάρισα » «Για τους… αντιμπαλτάδες λεφτά υπάρχουν»

«Για τους… αντιμπαλτάδες λεφτά υπάρχουν»

«Για τους… αντιμπαλτάδες λεφτά υπάρχουν»

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

«Και μόνο η αισθητική του… ευρηματικού συνθήματος «Όχι Μπαλτά στην Παιδεία», τείνει να αποτρέψει κάθε καλόγουστο άνθρωπο από την ενασχόληση με το θέμα.

Πανεπιστημιακοί που επέδειξαν ηχηρή σιωπή και το έπαιζαν… Λούηδες, όταν «κουρεύονταν» τα ταμεία των Πανεπιστημίων, εξοστρακίζονταν οι διοικητικοί υπάλληλοι, «ξηλώνονταν» συνάδελφοί τους από τη διοίκηση των ΑΕΙ για να εφαρμοστεί το «όραμα Διαμαντοπούλου στην Παιδεία», αποφάσισαν «για πρώτη φορά… επανάσταση», στο «Σπύρος Λούης».

Μόνο που την παράσταση έκλεψαν πολιτικοί που στρογγυλοκάθησαν πρώτο τραπέζι πίστα, με πρώτο και καλύτερο το ΠΟΤΑΜΙ (με προεδρική περιβολή), πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με διάφορους δελφίνους του, και τέλος τη ΝΔ, με όχι και τόσο συμπαγή παρουσία Όλοι αυτοί συνέπηξαν ενθουσιώδες αντιπολιτευτικό μέτωπο και ως νέο-αγανακτισμένοι προχώρησαν σε κάλεσμα χθες στις 20:30 έξω από τη Βουλή. (Μάλιστα, σύμφωνα με επιστολή της ΟΙΕΛΕ ανάμεσα στους θαμώνες του «Σπύρος Λούης» εντοπίστηκαν και «επιφανή στελέχη των παρόχων κάθε είδους ιδιωτικής εκπαίδευσης»). Βέβαια, την ώρα που τα Πανεπιστήμια στενάζουν οικονομικά, για τους «αντιμπαλτάδες» «λεφτά υπάρχουν» ώστε να κάνουν πληρωμένες καταχωρήσεις της διαμαρτυρίας τους σε τουλάχιστον 4 εφημερίδες του Κυριακάτικου Τύπου.

Κατά τα άλλα επανήλθε η μπαγιάτικη καραμέλα περί «αριστείας ως ρετσινιάς» και «εξίσωσης προς τα κάτω» , ενώ οι κινήσεις του υπουργείου, με τον διαχωρισμό προτύπων-πειραματικών, κατατείνουν ακριβώς στο αντίθετο: στην αποθάρρυνση της παπαγαλίας και της ψυχοφθόρας βαθμοθηρίας, δηλαδή στην προαγωγή της αριστείας και της γνώσης. Το θέμα δεν είναι να έχεις μέτρια σχολεία και μερικά πρότυπα που να προεξάρχουν αλλά με τη βοήθεια των πειραματικών διδασκαλιών όλα τα σχολεία να κατατείνουν στο να γίνουν πρότυπα.

Το άλλο που φορέθηκε πολύ ήταν το περίφημο Grexit των ελληνικών πτυχίων, με την «κατάργηση των πιστωτικών μονάδων, που θα… πλήξει τα προγράμματα Erasmus». Αγνοούν επανειλημμένως και επιδεικτικά την κατηγορηματική διάψευση του υπουργείου: « To πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία ουδόλως αγγίζει ή μεταβάλλει, πόσο μάλλον καταργεί το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ECTS). Απλώς ορίζει πως ο αριθμός των Διδακτικών Μονάδων που αντιστοιχεί σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, ισοδυναμεί με τις Πιστωτικές Μονάδες. Άρα τα περί Grexit των πτυχίων των ελληνικών Πανεπιστημίων μάλλον είναι προϊόν exit των εμπνευστών τους από την πληροφόρηση και την καλόπιστη κριτική.»

Δεν δίστασαν ακόμη να θίξουν και την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, τόσο… πεφωτισμένο σύστημα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, οδήγησε πέρσι σε εξαπλασιασμό του ποσοστού των μαθητών της Α’ τάξης των Γενικών Λυκείων που παραπέμφθηκε για επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, στο 65% των σχολείων της χώρας!».

Επιστροφή επάνω