Αθλητισμός » Διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες

Διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες

Διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες

2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΑΜΕΑ και 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου ΑΜΕΑ για Παρασκευή Καντζά  και την πιλότο της, Δέσποινα Τσεσμετζίδου – Δαλαβίκα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 9-10 Μαΐου, στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης, το «Festos European C1 Paracycling Cup 2015″- Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Ποδηλασίας αθλητών με αναπηρίες, αγώνας  ενταγμένος στο επίσημο καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδηλασίας (UCI),  υπό την αιγίδια της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, και με συνδιοργανωτή   την Περιφέρεια Κρήτης. Ο αγώνας  αποτελούσε παράλληλα και το επίσημο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑΜΕΑ. Η διοργάνωση  έδωσε βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, και συμμετείχαν ομάδες από την  Μ. Βρετανία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Ελλάδα.

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ΑΜΕΑ (1) Στον αγώνα και τις δύο μέρες συμμετείχαν  η Καντζά Βούλα αθλήτρια του «Συλλόγου Τυφλών Ήφαιστος» και η πιλότος της Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα αθλήτρια του «Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου ΠΗΝΕΙΟΣ» οι οποίες κατέκτησαν την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο και στα δύο αγωνίσματα της ατομικής χρονομέτρησης (14χιλ) και της αντοχής (58χιλ) και κατέλαβαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα επίσης και στα δύο αγωνίσματα της ατομ. χρονομέτρησης και αντοχής.

Ο «Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ» και ο  «Σύλλογος Τυφλών Ήφαιστος» συγχαίρουν θερμά τις αθλήτριες για τις σπουδαίες θέσεις  που κατέκτησαν, εύχονται καλή δύναμη και  κουράγιο στην προπονητική προετοιμασία που έχουν ήδη ξεκινήσει, καλή επιτυχία σε επόμενους αγώνες-στόχους και καλή επιτυχία στους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει για μια πρόκριση στην Παραολυμπιάδα του Ρίο το 2016.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τις περγαμηνές  των δύο αθλητριών για να τις γνωρίσετε καλύτερα:

Η Καντζά Παρασκευή κατάγεται από την Αμφιλοχία, ζει στην Αθήνα,  είναι  σπουδαία αθλήτρια στίβου ως τυφλή -ΑΜΕΑ  στα αγωνίσματα 100μ., 200μ. και μήκος. Η λαμπρή καριέρα της  ξεκινά από το 1996 έως το 2015 περιλαμβάνει 3 φορές θέση  σε τρεις Παραολυμπιάδες εκ των οποίων η Παραολυμπιάδα της Αθήνας 2014 την έστεψε 3η νικήτρια στα 100μ. και 4η νικήτρια στα 200μ.. Από εκεί ανοίχτηκαν μεγάλοι δρόμοι, σπουδαίες επιτυχίες και νίκες για την αθλήτρια. Σημαντικότερες στιγμές αποτελούν οι 7 φορές συμμετοχή και νίκες σε  Παγκόσμια Πρωταθλήματα, εκ των οποίων το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Λυών κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, οι  8 φορές συμμετοχή και νίκες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, οι 21φορές θέση σε  Πανελλήνια Πρωταθλήματα και  η συμμετοχή της σε ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα και άλλους διασυλλογικούς αγώνες. Φέτος αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στην Ποδηλασία Δρόμου και Πίστας και με πιλότο την αθλήτριά Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα ξεκίνησαν να ονειρεύονται και να θέτουν στόχους.

Η Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα ζει στη Λάρισα παντρεμένη  με τον Δαλαβίκα Κώστα είναι  σπουδαία αθλήτρια  ποδηλασίας, μητέρα δύο παιδιών και ακούραστη. Έχει στη κατοχή της την πρώτη θέση  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Ζευγών Δρόμου, δύο μετάλλια  στην 2η και  3η θέση αντίστοιχα  στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα Ποδηλασίας   Δρόμου αντοχής   το 2013 και  2014, 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου Ατ. Χρονομέτρησης το 2013 και 2014, είναι  3 φορές  1η Πρωταθλήτρια στο  Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος στο Δρόμο στα αγωνίσματα, χρονόμετρο και αντοχής 2012-2014, 5 φορές  1η Πρωταθλήτρια  Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος στο ΜΤΒ 2011-2015, έχει 2 φορές 2η θέση στη σκυταλοδρομία στο Πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος στο ΜΤΒ 2014 και 2015, 2 συμμετοχές- καλές  θέσεις στην καθιερωμένη Σπαρτακιάδα, αγώνα 256 χιλ Αθήνα-Σπάρτη 2009 και 2012  και  πολλές άλλες  πρώτες νίκες σε διασυλλογικούς αγώνες ποδηλασίας δρόμου και ποδηλασίας βουνού.

Διαβάστε επίσης: