Αρχική » Θεσσαλία » Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης στη Σκόπελο

Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης στη Σκόπελο

Αντικαθίσταται το δίκτυο ύδρευσης στη Σκόπελο

Ποιοτικό και επαρκές νερό θα απολαμβάνουν στο δίκτυο ύδρευσής τους οι κάτοικοι στη Χώρα και τη Γλώσσα της Σκοπέλου, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το πρωί της Τετάρτης στο Βόλο, της σύβασης για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 233.000 ευρώ, το οποίο θα αντικαταστήσει υδρευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 2,09 χιλιομέτρων περίπου.

Ειδικότερα, κατασκευάζονται περίπου 670μ αγωγού στην περιοχή Τσίπη και 990μ στην περιοχή Πατούνι του οικισμού Γλώσσας Σκοπέλου και 430μ στην περιοχή Σοφαδάκια και στην περιοχή Παναγία Παπαμελετίου – Γυφτόρεμα της Χώρας Σκοπέλου.

Η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη λόγω της παλαιότητας και φθοράς των αγωγών, καθώς και του ακατάλληλου υλικού κατασκευής αυτών. Η προτεινόμενη παρέμβαση, μέσω της αντικατάστασης των παλαιών αγωγών με νέους, θα συμβάλει στον περιορισμό των απωλειών και στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού του Δήμου Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «υπογράψαμε ένα νέο έργο, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε δύο τοπικά διαμερίσματα του δήμου Σκοπέλου, στη Γλώσσα και τη Χώρα. Είναι έργο προϋπολογισμού 233.000 ευρώ το οποίο θα αντικαταστήσει περίπου 2 χιλιόμετρα αγωγών. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε καλύτερη ποιότητα νερού και μεγαλύτερη ποσότητα γιατί δεν έχουμε διαρροές. Έτσι διασφαλίζουμε επάρκεια, ποιότητα αλλά και θέσεις εργασίας σε μία δύσκολη περίοδο».

Επιστροφή επάνω