Αρχική » Απόψεις » Παπαστεργίου Λ. » Το κοτόπουλο κι ο άστεγος
ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ

Το κοτόπουλο κι ο άστεγος

Το κοτόπουλο κι ο άστεγος

Μια ενδιαφέρουσα δράση εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα με μπροστάρη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους του νομού, η οποία έχει να κάνει με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να χορηγήσει ένα χέρι βοηθείας στους άστεγους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τροφή.

Σύμφωνα με την ενέργεια αυτή, το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας διαθέτει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το ποσό των 250.000 ευρώ έτσι ώστε με αυτά να αγοραστουν τρόφιμα τα οποία θα καταλήξουν, μέσω των δήμων με τους οποίους θα συνεργαστεί η Περιφέρεια, στους «άστεγους και στα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής».

Τα τρόφιμα, συμφωνα με τις σχετική εγκύκλιο, που θα διατεθούν στους άστεγους είναι τα εξής:Ένα πακέτο μακαρόνια, ένα πακέτο ρύζι, ένα κομμάτι τυρί φέτα, ένα κομμάτι γραβιέρα, ένα κοτόπουλο, ένα λίτρο λάδι, ένα γάλα εβαπορέ, ελιές και χαλβά.

Απορία: τι ακριβώς θα το κάνει το κοτόπουλο και το λάδι ένας άστεγος; Θα το… μαγειρέψει και θα καλέσει τους φίλους του σε δείπνο;

Κράτος για γέλια και για κλάμματα..

Λ.Π.

 

«Υπογείως» στην έντυπη Larissanet
Επιστροφή επάνω