Αρχική » Άρθρα » ΝΔ: Καν’ το όπως οι LibDems*
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ... ΑΝΑΣΤΕΝΑΓΜΟΙ

ΝΔ: Καν’ το όπως οι LibDems*

ΝΔ: Καν’ το όπως οι LibDems*

Γράφει ο Απόστολος Πιστόλας*

Ηνωμένο Βασίλειο Μάιος 2015: Την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές με θριαμβευτές τους Συντηρητικούς του David Cameron, που κατάφερε κόντρα στις προβλέψεις να έχει αυτοδυναμία στη βουλή, αλλά και τους Σκότους εθνικιστές, οι οποίοι από τις 6 έδρες των εκλογών του 2010 έφτασαν τις 56 ‘κλέβοντας’ πολλές από τους Εργατικούς του Ed Miliband, ξεριζώνοντας για πρώτη φορά το Labour Party από τον χάρτη της Σκοτίας. Αναμφίβολα όμως οι μεγάλοι χαμένοι της εκλογικής αναμέτρησης είναι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες του Nick Clegg οι οποίο, πληρώνοντας προφανώς το τίμημα της συγκυβέρνησης με τους Συντηρητικούς, έχασαν ότι είχανε χτίσει με κόπο δεκαετιών. Πλέον έχουνε μόνο 8 από τις 57 έδρες που τους είχανε δώσει οι εκλογές του 2010 (Τα ποσοστά του έπεσαν από το 23% στο 7.9%). Την επομένη ο Clegg παραιτήθηκε. Δίχως δεύτερη σκέψη. Την επομένη ξεκινήσανε την fight back καμπάνια τους με σκοπό την επιστροφή εκεί που ανήκουν. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν ήδη εγγράψει 8000 νέα μέλη. Όχι δεν μου ξέφυγε κανένα μηδενικό. Ένα κόμμα που διαλύθηκε στις 7 Μαΐου, την ακριβώς επόμενη ημέρα αντεπιτίθεται. Εγρήγορση, προγραμματισμός, νέα καμπάνια, νέα μέλη, νέοι εθελοντές, συσπείρωση αμέσως μετά την καταιγίδα με το βλέμμα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και να είστε σίγουροι πως θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Ελλάδα 2015: Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εκλογική συντριβή το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν ξέρεις που πατάει και που βρίσκεται ζαλισμένο από τις 10 μονάδες διαφορά. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαλύει τα πάντα στη χώρα, την ίδια ώρα που θα έπρεπε με νέα πρόσωπα να βγαίνουν στα κάγκελα για όσα γίνονται στον κρατικό μηχανισμό και τον ιδιωτικό τομέα αυτοί ακόμα μαδούν τη μαργαρίτα για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος ο Σαμαράς ή όχι, εάν θα κάνουν συνέδριο, εάν θα υπογράψουν τη νέα συμφωνία, ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος. Η εκλογική βάση στο περιθώριο τους παρακολουθεί να κυνηγούν την ουρά τους και να φέρνουν σβούρες σα δερβίσηδες. Κι έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Πόσο καιρό θέλουν ακόμα; Τους πήρε ο χρόνος από τη μύτη και τους σέρνει. Μοιάζουν με αργοκίνητο καράβι που δε μπορεί να στρίψει. Ας τελειώνουν επιτέλους. Η χώρα χρειάζεται αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη λαίλαπα του Σύριζα. Ας σταματήσουν τις συζητήσεις και ας πάρουν αποφάσεις. Ας τελειώνουν, για να μην ‘τελειώσουν’.

Απόστολος Πιστόλας είναι είναι Σύμβουλος Marketing και υπήρξε  μέλος της κεντρικής ομάδας των Welsh Liberal Democrats στην καμπάνια των εκλογών του 2010. (Twitter: @appistol)

 

Επιστροφή επάνω