Λάρισα » Διάλεξη Μάνου Δανέζη στο Χατζηγιάννειο

Διάλεξη Μάνου Δανέζη στο Χατζηγιάννειο

Διάλεξη Μάνου Δανέζη στο Χατζηγιάννειο

Ομιλία με θέμα «Τα νέα επιστημονικά δεδομένα και οι ανθρώπινες αξίες» θα πραγματοποιήσει ο Μάνος Δανέζης το Σάββατο 16 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Ο γνωστός αστροφυσικός θα μιλήσει για το πώς η επιστήμη αντιλαμβάνεται πλέον το σύμπαν και το πώς οι εξελίξεις στη φυσική και τα μαθηματικά αναμένεται να επηρεάσουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το υλικό σύμπαν διαμορφώνοντας νέα κοινωνικά συστήματα.

Ο Δρ. Μάνος Δανέζης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι μέλος της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης, της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πολυγραφότατος, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 193 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και πρακτικά διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εκπονήσει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο 23 βιβλίων Φυσικής – Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 7 Διδακτικών Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων, έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια 7 βιβλίων και 14 στατιστικές μελέτες. Ακόμη, είναι συγγραφέας περισσοτέρων των 211 επιστημονικών άρθρων και περισσότερων από 150 άρθρων κοινωνικού ενδιαφέροντος στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Με τον τίτλο «το Σύμπαν που αγάπησα», έκανε επίσης μια πολύ επιτυχημένη σειρά εκπομπών στην ΕΤ3.

Διαβάστε επίσης: