Αρχική » Οικονομία » Σε εξέλιξη το Eurogroup
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ

Σε εξέλιξη το Eurogroup

Σε εξέλιξη το Eurogroup

Την στιγμή που το Eurogroup ξεκίνησε με αρκετή αβεβαιότητα, η δήλωση από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πως θα πληρωθεί κανονικά η δόση στο ΔΝΤ αύριο Τρίτη, φαίνεται πως άλλαξε τη «διάθεση» στη συνεδρίαση των Βρυξελλών.

Όπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εκδώσουν σήμερα μια σύντομη δήλωση για την Ελλάδα και θα καλωσορίσουν την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμής με τους πιστωτές, αλλά θα προειδοποιήσουν επίσης ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες στις συνομιλίες με τους πιστωτές, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

«Θα υπάρξει μια σύντομη δήλωση και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει και στη δουλειά που μένει να γίνει, ενώ θα καλωσορίζεται η πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τη δουλειά τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος που είχε ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση.

Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η δήλωση θα λέει ότι «χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά» στις συνομιλίες ώστε να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας.

Κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση, Γιερούν Ντάισελμπλουμ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσαν ότι σήμερα δεν θα επιτευχθεί συμφωνία.

Σημειώνεται ότι πριν από τη συνεδρίαση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία είχε διάρκεια 40 λεπτών.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ, τον οποίο επικαλείται το Reuters χωρίς να τον κατονομάζει, οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν με πολύ αργούς ρυθμούς την τελευταία εβδομάδα, ενώ δεν υπήρξε σημαντική εξέλιξη σε βασικά σημεία που σχετίζονται με τις συντάξεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2015 και το 2016.

Επιστροφή επάνω