Αρχική » Οικονομία » Πρώτα συμφωνία, μετά λεφτά
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕUROGROUP - Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πρώτα συμφωνία, μετά λεφτά

Πρώτα συμφωνία, μετά λεφτά

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν μια σύντομη δήλωση για την Ελλάδα στην οποία καλωσορίζεται η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά επίσης οι Ευρωπαίοι δανειστές προειδοποιούν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις συζητήσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.

Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.

Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.

Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσων δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».

Επιστροφή επάνω