Αρχική » Ελλάδα » «Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία»

«Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία»

«Οχι “Μπαλτά” στην Παιδεία»

Η κίνηση «Παιδεία 2015», αποτελείται από πολίτες, φοιτητές, διδάσκοντες, προσωπικότητες και στηρίζεται από κόμματα όπως η ΝΔ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η Δημάρ.

Η πρωτοβουλία πανεπιστημιακών «Παιδεία 2015» απήθυνε πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, φοιτητές, διδάσκοντες, γονείς, και κάθε έναν που νοιάζεται για την τύχη της παιδείας στον τόπο για να ακουστούν οι απόψεις των ομιλητών και να γίνει διάλογος για τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην παιδεία. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα «Σπύρος Λούης» μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο γνωστός συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης.

Παιδεια Μπαλτας 1

Το κάλεσμα ανέφερε: «Ενώνουμε τις φωνές µας για να καταψηφιστούν τα Νομοσχέδια Μπαλτά για την Παιδεία. Για να μην γυρίσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας 40 χρόνια πίσω». Και συνεχίζει η εκτενής αναφορά:

«Τι κάνουν τα προτεινόμενα νομοσχέδια Μπαλτά;

Γυρνούν την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω
Επιβάλλουν τα πολιτικά κόµµατα στη λειτουργία των ΑΕΙ
Καταργούν ουσιαστικά τα Πρότυπα Δηµόσια Σχολεία
Μεθοδεύουν την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων
Εισάγουν την κοµµατική λογική στα όργανα της σχολικής ιεραρχίας
Καταργούν την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναµων
Καταργούν την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

Η Πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης: Γιάννης Αντωνίου (πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων – Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας), Θάνος Βερέμης (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος επιτροπής του Ποταμιού), Μάκης Γρυσπολάκης (πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), Αποστόλης Δημητρόπουλος (δάσκαλος), Λεωνίδας Καστανάς (καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Σωκράτης Κάτσικας (πρώην πρύτανης και πρώην πρύτανης ΕΣΥΠ), Βάσω Κιντή (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρία Λεκάκου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου), Νιόβη Παυλίδου (καθηγήτρια στο ΑΠΘ), Μιχάλης Σταθόπουλος (πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών), Νίκος Σταυρακάκης (καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ), Γιώργος Χαραλαμπίδης (καθηγητής ΤΕΙ).
ΠΗΓΗ:

Επιστροφή επάνω