Αρχική » Παραπολιτικά » Ο Μάξιμος και το παρ’ολίγον τσουνάμι!
Ο ΣΕΙΣΜΟΣ, Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο... 16ος ΟΡΟΦΟΣ

Ο Μάξιμος και το παρ’ολίγον τσουνάμι!

Ο Μάξιμος και το  παρ’ολίγον τσουνάμι!

Δεν είναι λίγο να βιώνεις την εμπειρία του σεισμού στο 16ο όροφο. Ποσό δε μάλλον όταν πρόκειται για μεγάλο σεισμό της τάξης των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ένα σεισμό για τον οποίο η Ιαπωνία εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο τσουνάμι.

Προφανώς η εμπειρία ειναι έντονη και σε ακολουθεί. Αυτο φαίνεται ότι ισχύει στην περίπτωση της ερώτησης που με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου κατέθεσαν από κοινού 4 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά και την ανείπωτη καταστροφή στο Νεπάλ. Εκτός του Χαρακόπουλου την ερωτηση συνυπογράφουν οι Κώστας Τσιάρας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης.

Πρόκειται για τους βουλευτές που πρόσφατα μετέβησαν στην Ταιβάν προσκεκλημένοι της αντιπροσωπείας της Ταιπέι στην Αθήνα. Κατά την παραμονή τους εκεί και ευρισκόμενοι σε προγραμματισμένο ραντεβού στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημειώθηκε ο ισχυρής έντασης σεισμός.

Ωστόσο, προς έκπληξη των Ελλήνων κοινοβουλευτικών, όχι μόνο δεν υπήρξε πανικός αλλά στην επόμενη συνάντηση τους ρώτησαν αν… διασκέδασαν με το σεισμό! Η χώρα ειναι σεισμογενής, όπως και η ευρύτερη Άπω Ανατολή, ο πληθυσμός είναι ενημερωμένος και, το κυριότερο, κτήρια και υποδομές υπόκεινται σε αυστηρές προδιαγραφές αντισεισμικής προστασίας. Προδιαγραφές, που προφανώς δεν υπήρξαν στο Νεπάλ και δεν πρεπει λόγω οικονομικής κρίσης να υποστούν… εκπτώσεις και στη χώρα μας, όπως καταγγέλλουν σεισμολόγοι!

Όπως, λοιπόν, έγραψε στο twitter ο @pantamaximos: «Όσοι ζήσαμε τα 6,3 ρίχτερ της Ταιβάν χωρίς να «ανοίξει μύτη» VS Νεπάλ, καταθέσαμε ερωτηση για αντισεισμική προστασία».

Ας ευχηθούμε να μη χρειαστεί να διαπιστώσουμε στην πράξη την αντισεισμική θωράκιση της χώρας…

Λ.Π.

Επιστροφή επάνω