Αρχική » Αγροτικά » Κόκκαλης: Αποζημιώσεις τώρα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΛΑΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κόκκαλης: Αποζημιώσεις τώρα

Κόκκαλης: Αποζημιώσεις τώρα

Συνάντηση με τους αχλαδοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, τον δήμαρχο Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση και με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΛΓΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ διευθυντή κ. Μιχάλη Λιόντο είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης των ΑΝ.ΕΛ. Βασίλης Κόκκαλης στα Πλατανούλια για την πρωτοφανή καρπόπτωση σε όλες τις ποικιλίες αχλαδιών.

Συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο παρατηρήθηκε σε όλο το εύρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων των ποικιλιών αχλαδιών από τους αγρότες αλλά και τους γεωπόνους και γεωτεχνικούς της περιοχής ολοκληρωτική πτώση των καρπών, σε σημείο σχεδόν πλήρους αδειάσματος των δένδρων από αχλάδια, οφειλόμενη προφανέστατα σε φυσικά αίτια.

Κοκκαλης αχλαδοπαραγωγοί 1

Ο κ.Κόκκαλης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Η ζημιά που έχουν υποστεί οι αχλαδοπαραγωγοί είναι εμφανέστατη. Όπως ενημερώθηκα από τους αρμόδιους υπαλλήλους του τοπικού ΕΛΓΑ η καρπόπτωση δεν καλύπτεται απ’ τον Κανονισμό Αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη για την αλλαγή του κανονισμού από τη στιγμή που όλοι οι ζημιωθέντες παραγωγοί πληρώνουν κανονικά την εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, οφείλει η πολιτεία να καλύπτει όλους τους ασφαλιστικούς κινδύνους. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η συνάντηση με την νέα Διοίκηση του ΕΛΓΑ την Πέμπτη 14 Μαΐου».

Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των πληγέντων στα κυβερνητικά κλιμάκια συνυπογράφοντας το δίκαιο αίτημα των πληγέντων αγροτών για έγκαιρες, έγκυρες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Επιστροφή επάνω