Λάρισα » «Καθυστερούν τα προγράμματα για τους άνεργους»

«Καθυστερούν τα προγράμματα για τους άνεργους»

«Καθυστερούν τα προγράμματα για τους άνεργους»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για ανέργους.

«Σε μια χώρα που το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, δεν είναι άλλο από αυτό της ανεργίας, κάθε καθυστέρηση που παρατηρείται σε προγράμματα που μπορούν έστω και πρόσκαιρα να βοηθήσουν χιλιάδες συμπολιτών μας, είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που παρατηρήθηκε μείωση της ανεργίας, όλους τους μήνες του χρόνου και οι προβλέψεις για το 2015 ήταν ακόμα πιο ενθαρρυντικές. Δυστυχώς οι τραγικοί χειρισμοί της νέας Κυβέρνησης και η πλήρης αδιαφορία που δείχνει σε ότι αφορά την πραγματική οικονομία, έχει οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και σε λιμνάζοντα προγράμματα για την καταπολέμησή της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών:

«Η προηγούμενη Κυβέρνηση σχεδίασε, τεκμηρίωσε, διεκδίκησε, διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ προγραμμάτων προσωρινής απασχόλησης και κατάρτισης για πάνω από 160.000 ανέργους, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Πολλά εξ αυτών μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα, αξιοποιώντας εμπροσθοβαρώς πόρους του ΕΚΤ.

Παρατηρούμε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων και αυτό έχει σοβαρότατες συνέπειες στους ανέργους αλλά και στην προσπάθεια της χώρας να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

1. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται κάθε πρόγραμμα ;
2. Γιατί δεν ξεκινά η εφαρμογή τους;
3. Πόσοι μήνες ακόμη θα χρειαστούν για να δούμε αξιοποίηση κοινοτικών πόρων υπέρ ανέργων και ευπαθών ομάδων;».

Διαβάστε επίσης: