Αρχική » Λάρισα » Κάλεσμα για το Φεστιβαλ Πηνειού

Κάλεσμα για το Φεστιβαλ Πηνειού

Κάλεσμα για το Φεστιβαλ Πηνειού

Το Φεστιβάλ Πηνειού αλλάζει! Η διάρκειά του θα είναι τέσσερις ημέρες, από τις 18-21 Ιουνίου, ώστε η τελευταία ημέρα να συμπίπτει με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Μουσικής, πολιτιστικό γεγονός πανευρωπαϊκής εμβέλειας.

Ο χαρακτήρας του θα είναι διαδραστικός. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, συνιστά το βασικότερο χαρακτηριστικό του. Η ιδέα συνίσταται στην πραγματοποίηση δρώμενων εκτός σκηνών – περιπτέρων, κατά μήκος της κοίτης, με συγκεκριμένο πλαίσιο, θέμα και αποτέλεσμα, στα οποία θα συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες. Με αυτό τον τρόπο θα εκφραστούν δημιουργικά, θα ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, θα διασκεδάσουν ουσιαστικά, θα νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό, καλούνται όλοι οι φορείς- πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί- να καταθέσουν ανάλογες προτάσεις.

Κάθε δρώμενο πρέπει να συνιστά μια πρόταση που θα προάγει την αισθητική και πνευματική ανάπτυξη και θα δημιουργεί πολιτιστικό προϊόν.

Επίσης, προτάσεις μπορούν να καταθέσουν και όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του Φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, Μύλος του Παππά, κεντρικό κτήριο, τηλέφωνο 2410 – 614449, e mail adhm6@larissa-dimos.gr.

Επιστροφή επάνω