Αρχική » Απόψεις » Παπαστεργίου Λ. » Η Λάρισα και… ο ύπνος
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ

Η Λάρισα και… ο ύπνος

Η Λάρισα και… ο ύπνος

Αντιγράφω από δελτίο τύπου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών:

«Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», το Σάββατο 23 Μαΐου, διοργανώνει το Μουσειοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ο Van Gogh συνομιλεί με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λάρισας».

Η παραπάνω εξαιρετική πρωτοβουλία είναι μια από τις πολλές και ενδιαφέρουσες που έχει σχεδιάσει και «τρέχει» η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και αν είναι κάτι που μου κέντρισε πραγματικά το ενδιαφέρον στην παραπάνω, συνηθισμένη στην Ευρώπη, δράση, αυτό δεν είναι άλλο από την ευφυή πραγματικά σκέψη του φίλου μου του Σάπκα να «χτυπήσει» τον εχθρό με τα ίδια του τα όπλα: σε μια πόλη που κοιμάται είναι λογικό να χρησιμοποιεί κανείς τον ύπνο για να πετύχει το στόχο του!

(Έτσι ίσως εξηγείται και ο πολυς καφές στην πόλη αυτή. Ως γνωστόν, όσο πιο πολλές ώρες κοιμάσαι, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα καφέ χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις…)

Λ.Π.

«Υπογείως» στην έντυπη Larissanet
Επιστροφή επάνω