Αρχική » Ελλάδα » Εξαρθώθηκε μεγάλο κύκλωμα που θα έριχνε ποτά – «μπόμπες» στην αγορά

Εξαρθώθηκε μεγάλο κύκλωμα που θα έριχνε ποτά – «μπόμπες» στην αγορά

Εξαρθώθηκε μεγάλο κύκλωμα που θα έριχνε ποτά – «μπόμπες» στην αγορά

Σημαντική επιτυχία για το ΣΔΟΕ, το οποίο προχώρησε στην κατάσχεση 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.

Τα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία ποτά επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά ενόψει της θερινής περιόδου. Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ εντόπισαν αποθηκευτικό χώρο στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων- Αλεποχωρίου, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση και εν συνεχεία την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης με αλκοολικό βαθμό 96ο

Β) Είκοσι πέντε πλαστικές δεξαμενές αποθήκευση υγρών χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκάστη

Γ) Δεκατέσσερα πλαστικά βαρέλια αποθήκευσης χωρητικότητας 200λίτρων έκαστο

Δ) Ένα φορτηγό αυτοκίνητο

Ε) Μία αντλία μεταγγίσεως υγρών

Ταυτοχρόνως κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας μετέβη στην έδρα της επιχείρησης εμπορίας ποτών του Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ιδιοκτήτη του προαναφερθέντος κατασχεθέντος φορτηγού αυτοκινήτου, όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έγινε έρευνα στο χώρο της επιχείρησής του. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έμπορος χονδρικής οίνων και ποτών, αναζητήθηκε χωρίς να καταστεί δυνατή η εύρεση και σύλληψη αυτού στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον αρμόδιο Ανακριτή την Τετάρτη 13-05-2015. Οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι στο κατασχεθέν λαθραίο οινόπνευμα, συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων (καθαρού προϊόντος), καθώς και οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι του διαφυγόντος της κατάσχεσης εμπορεύματος ξεπερνούν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (Euro 1.000.000).

Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστροφή επάνω