Αρχική » Κόσμος » Φρίκη… Κατηγορείται ότι βίασε και άφησε έγκυο τη 10χρονη θετή του κόρη!

Φρίκη… Κατηγορείται ότι βίασε και άφησε έγκυο τη 10χρονη θετή του κόρη!

Φρίκη… Κατηγορείται ότι βίασε και άφησε έγκυο τη 10χρονη θετή του κόρη!

Ο πατριός και φερόμενος ως βιαστής ενός κοριτσιού 10 ετών που είναι έγκυος στην Παραγουάη, συνελήφθη μετά από 15 ημέρες αναζητήσεων στην Καασαπά, 300 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ασουνσιόν.

«Δεν την άγγιξα, είμαι αθώος», λέει ο 42χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστηρίζει ότι τον κατηγορεί ψευδώς η μητέρα, η οποία έχει προφυλακιστεί για συνέργεια, παραμέληση επιμέλειας ανηλίκου και παρακώλυση της δικαιοσύνης.

«Αυτό που έγινε είναι ότι είμαι σε διένεξη με τη φιλενάδα μου», τη μητέρα, η οποία «ψάχνει φασαρίες», είπε μετά τη σύλληψή του.

Εάν κριθεί ένοχος, ο άνδρας κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Στην 10χρονη, έγκυο στον πέμπτο μήνα, δεν επιτράπηκε να κάνει άμβλωση. Έχει εισαχθεί για παρακολούθηση σε νοσοκομείο της Ασουνσιόν.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο να νομιμοποιηθούν οι αμβλώσεις στην Παραγουάη -όπου η εκ προθέσεως διακοπή της κύησης απαγορεύεται από το νόμο.

Επιτρέπεται με βάση το ποινικό δίκαιο μόνον σε περίπτωση κινδύνου για την υγεία της μητέρας και ακόμη σε αυτή την περίπτωση, ως τις 20 εβδομάδες.

Το κορίτσι, που είχε βάρος μόλις 34 κιλά πριν από την εγκυμοσύνη και θα γίνει 11 ετών την 25η Μαΐου, διατρέχει κίνδυνο, τονίζει ΜΚΟ προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όμως η δικαιοσύνη και οι αρχές, με την υποστήριξη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και διαφόρων οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, έχουν απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο άμβλωσης, με επιχείρημα κυρίως το προχωρημένο στάδιο της κύησης (23 εβδομάδες).

«Οι γιατροί λένε ότι η 10χρονη πάει καλά και ότι η εγκυμοσύνη της είναι “ομαλή”. Δεν έχει “ούτε πόνους ούτε επιπλοκές», δήλωσε η επικεφαλής της υπηρεσίας παιδικής και εφηβικής ηλικίας του νοσοκομείου του Ερυθρού Σταυρού στην Ασουνσιόν.

Σύμφωνα με τη UNICEF, 650 κορίτσια 10 ως 14 ετών γέννησαν και 20.000 κοπέλες 15 ως 19 ετών έμειναν έγκυοι στην Παραγουάη το 2014.

cretalive.gr

Επιστροφή επάνω